Overblik: Her er de nye restriktioner for kulturlivet

CORONA: "Vi lægger op til at forlænge en række hjælpepakker og kompensationsordninger," siger kulturministeren, efter at endnu en omgang restriktioner er præsenteret fredag aften.

Nye restriktioner i kultur-, idræts- og foreningslivet er endnu engang på vej, efter at der de seneste dage er sket en voldsom stigning i antallet af smittede med coronavirus.

Det oplyser kulturminister Joy Mogensen (S) oven på fredagens pressemøde i statsministeriet.

"Situationen er alvorlig. Smittespredningen er høj. Derfor er det nødvendigt med nye restriktioner, så vi kan undgå at smitten kommer ud af kontrol."

"Men vi skal også huske, at vi mennesker både er krop og sjæl. Og Danmark som samfund har brug for fællesskab for at hænge sammen. Derfor har regeringen besluttet en række retningslinjer for kultur, idræt, foreninger og trossamfund for at holde gang i så meget kultur-, idræts- og foreningsliv som muligt," skriver hun på Facebook.

Ministeren understreger samtidig, at regeringen "lægger op til at forlænge en række hjælpepakker og kompensationsordninger":

"Så længe der er restriktioner, skal det kultur-, idræts- og foreningsliv, der er særlig hårdt ramt, også have kompensation," skriver Joy Mogensen.

Her er et overblik over de nye restriktioner:

Mundbind skal på flere steder
Gælder fra 29. oktober 2020 til 2. januar 2021.

 • Steder, hvor offentligheden har adgang, bliver omfattet af et krav om mundbind.
 • Det gælder blandt andet indendørs på museer, idrætshaller, kunsthaller, spillesteder, biblioteker, kulturhuse, zoologiske anlæg, biografer og teatre.
 • Det er både kunder, besøgende og personale, som skal have mundbind på.
 • Kraver gælder dog ikke, når man sidder ned.

Det lille forsamlingsforbud strammes
Gælder fra 26. oktober 2020 til 23. november 2020.

 • Det lille forsamlingsforbud sænkes fra 50 til ti personer.
 • Idræts- og foreningsaktiviteter for børn og unge op til 21 år er dog undtaget, og de må fortsat være op til 50 personer.
 • Professionelle idrætsudøvere er også undtaget forsamlingsforbuddet. Det samme er professionelle skuespillere og artister.

Det store forsamlingsforbud er uændret

 • Kulturaktiviteter som sportsbegivenheder, teaterforestillinger, koncerter og biografforestillinger med siddende deltagere kan fortsat afvikles med maksimalt 500 tilstede, og uden mundbind når publikum sidder ned.
 • Alle skal dog sidde i samme retning mod en scene eller en skærm og holde afstand.

Hjælpepakkerne forlænges

 • Hjælpepakker og kompensationsordninger forlænges, når restriktioner forlænges.
 • Puljen til kulturaktiviteter og foreningspuljerne til lokale idræts- og spejderforeninger samt de foreninger, der er hårdest ramt af eksempelvis medlemstilbagegang og aflyste mindre arrangementer med under 500 deltagere, forlænges ligeledes.

 

At holde virusen fra døren og lukke livet ind Situationen er alvorlig. Smittespredningen er høj. Derfor er det...

Posted by Joy Mogensen on Friday, October 23, 2020
 

Forrige artikel Gense pressemødet, hvor Mette Frederiksen indfører nye coronaregler: Gense pressemødet, hvor Mette Frederiksen indfører nye coronaregler: "Situationen er meget alvorlig" Næste artikel Roadtrip gennem mistillidens USA Roadtrip gennem mistillidens USA
Thulesen Dahl: Vi skal have gang i hjemsendelserne

Thulesen Dahl: Vi skal have gang i hjemsendelserne

ÅRSMØDE: Hårdere straffe og en ydelse på dagpengeniveau for at passe egne børn i hjemmet er blandt Dansk Folkepartis formands forslag i sin årsmødetale. Her opridser Kristian Thulesen Dahl otte punkter, som partiets politik skal dreje sig om i de kommende år.