Overblik: Så stærke er partierne på sociale medier

OVERBLIK: Hvilke partier skal du holde øje med på de sociale medier, og hvor er der plads til forbedring? Digital ekspert Benjamin Rud Elberth har gennem sommeren analyseret partiernes digitale kommunikation. Få overblik her. 

Foto: Søren Bidstrup/Scanpix
Anne Justesen

En ny politisk sæson er så småt gået i gang, og politikerne er ved at vende tilbage til Christiansborg og på de sociale medier. Digital ekspert Benjamin Rud Elberth har i sin klumme "Borgen Digitalt" på Altinget gennem sommeren set nærmere på de politiske partiets digitale kommunikation og strategi.

Se her, hvilke politikere og partier som står stærkt, og hvem du skal holde øje med.

Fakta
Benjamin Rud Elberth rådgiver om digitale og sociale medier og er fast politisk digital ekspert på TV 2. Han er tidligere digital chef i Geelmuyden Kiese og digital chef for Socialdemokraterne. Han har rådgivet en lang række ministre, partier og politikere.

Hver tirsdag skriver han klummen "Borgen digitalt" på Altinget. Klummen er alene udtryk for skribentens egne holdninger.

Dansk Folkeparti ejer Facebook på en række vigtige områder
"Dansk Folkeparti er de seneste år gået fra at være ingenting på nettet til at være særdeles konkurrencedygtige. Faktisk i en grad, så især Facebook er Dansk Folkeparti-land på en række nøgledagsordner for partiet. Og i en grad, så de andre politiske partier med jævne mellemrum vakler ekstremt på grund af trykket, når Dansk Folkeparti svinger taktstokken og går i en bestemt retning på nettet."
Læs hele analysen her: Dansk Folkeparti fra printparti til netparti

Liberal Alliance er helt oppe i førerfeltet
"Liberal Alliance går af og til nogle andre veje end de andre partier, og det placerer dem kampagnemæssigt helt oppe i førerfeltet, hvor de faktisk har succes med at få flere ting i gang på flere flader samtidig: De er tvær-mediale."
Læs hele analysen her: Tværmediale Liberale

Benjamin Rud Elberth skriver hver tirsdag klummen
Benjamin Rud Elberth skriver hver tirsdag klummen "Borgen Digitalt" på Altinget. Foto:

Enhedslisten flytter folk
"Enhedslisten har om nogen fundet nøglen til at flytte folk på nettet. Og det i en grad, så der er mere end bare en tilfældig mulighed for, at deres tilslutning og stemmetal afspejler den medvind, de får, når de sender noget af sted på nettet."
Læs hele analysen: Enhedslistens venstrefløjsaktivister

Radikale insisterer på kreative veje og inddragelse
"Radikale indtager positionen som det parti, der digitalt insisterer på at gå andre og som oftest mere kreative veje end de andre partier. Før sommerferien gennemførte Radikale åbent digitalt gruppemøde, ligesom de har haft en række tiltag for at lave brugerinddragelse."
Læs hele analysen her: Højpandede Radikale insisterer på digitale nuancer

Socialdemokraterne er et stykke fra førerfeltet
"Intentionerne er gode, og de digitale talelinjer er rigtige, når pressen spørger, om de satser på sociale medier. Men det er et faktum, at den til enhver tid siddende web-ansvarlige må råbe endog meget højt og insisterende, før digitalt ikke bare er noget, man ryster lidt på hovedet ad rundt i krogene hos Socialdemokraterne, når en eller anden tilfældig digital blogskribent fremhæver ”the power of social media” og insisterer på, at det er vejen til de hellige haller."
Læs hele analysen her: Socialdemokraterne er et stykke fra førerfeltet 

Alternativet åbner for mere konkret politik på sociale medier
"Læg mærke til den udvikling, Alternativet er i, hvor de taler mere og mere politik på deres sociale medier. Det kan godt være, at vi får dansevideoer og alternative sko-billeder, men der er i stadig højere grad mulighed for at diskutere politik – og svær og kompleks politik. Og hold så øje med det svar, de giver, når der for første gang er et tydeligt vægtet gennemsnit, der viser vigende tilslutning."
Læs hele analysen her: Alternativet er på vej mod noget alternativt

SF har brug for nytænkning og struktur
"Pia Olsen Dyhr er et levende bevis på, hvad der sker, når en formand for et parti er der selv, svarer folk og støtter på Facebook og i det hele taget vægter dialogen højt. Olsen Dyhr kan holde en del kritik fra døren, fordi hun er så aktiv og går forrest i tider, hvor SF har det rigtig svært i målingerne."
Læs hele analysen her: Pia Olsen Dyhr alene i verden

Konservative har meget uforløst potentiale
"Hold øje med, hvad Konservative kan gøre, når de får lidt mere ro på, kommer væk fra de skæve kampagnegreb og ballade med jetsettere og bureauer og begynder i langt højere grad at styre fortællingerne selv på sociale medier."
Læs hele analysen af partiet her: Konservative med store planer

Venstre er altid kampagne-klar
"Set udefra virker Venstre idéforladte, og som om de sover digitalt. Men tag ikke fejl af en god gang rævesøvn, hvor de er så garvede, at de bare ikke kaster det ene kampagneelement i luften efter det andet. Når der er brug for, at Venstre øger tempoet og sætter maskinen i femte gear, øger Venstre tempoet og sætter maskinen i femte gear."
Læs hele analysen her: Løkke er Venstres stærkeste våben

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00