Overblik: Sådan reagerede partierne på valgudskrivelsen

VALG: Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har udskrevet folketingsvalg til afholdelse 5. juni. Få overblik over nogle af reaktionerne her.

Så skete det.

Lars Løkke Rasmussen gik tirsdag på talerstolen i folketingssalen og udskrev valg til Folketinget til afholdelse på grundlovsdag onsdag 5. juni 2019.

Det gjorde han umiddelbart efter, at han på det sociale medie Twitter annoncerede, at han havde anmodet om at få ordet:

Og hvordan reagerede de forskellige partier så på nyheden? Altinget har samlet nogle af reaktionerne her:

Socialdemokratiet
For det største oppositionsparti og oppositionsleder Mette Frederiksen (S) i særdeleshed kom valgudskrivelsen på et uheldigt tidspunkt.

Frederiksen er nemlig blevet ramt af sygdom og har derfor også måttet melde afbud til aftenens partilederrunder på DR og TV 2.

Sidst på eftermiddagen sendte hun dog live på Facebook fra sygesengen, hvor hun reagerede på valgudskrivelsen ved blandt andet at lægge vægt på behovet for at bygge bro mellem danskerne:

 

Liberal Alliance
Udenrigsminister Anders Samuelsen var til møde i Arktisk Råd i Finland, da Løkke valgte at trykke på den berømte valgknap.

LA-formanden er dog rejst hjem på det første fly og har skrevet følgende Facebook-opdatering til sine følgere, hvor han opfordrer til at lade den positive liberalisme fylde i den kommende valgperiode:

Enhedslisten
"Et stærkere og grønnere Danmark."

Det er, hvad Enhedslisten vil kæmpe for i den kommende valgperiode og valgkamp, skrev partiets politiske ordfører, Pernille Skipper, på Twitter, få minutter efter at statsministeren havde været på Folketingets talerstol:

Alternativet
De bragede ind i Folketinget i 2015, og nu skal Alternativet kæmpe for genvalg.

Partileder Uffe Elbæk lægger særlig vægt på klimakrisens betydning i de kommende år:

Konservative
Partiformand i Konservative, Søren Pape Poulsen, glæder sig også til valget.

Og særligt til at komme rundt i landet for at tale politik:

SF
Valgudskrivelsen ramte også SF-formanden Pia Olsen Dyhr på et uheldigt tidspunkt. Hun var nemlig til tv-optagelser på DR-programmet Langt fra Borgen, da nyheden kom.

Nu håber hun på en ny regering efter valget:

Dansk Folkeparti
Dansk Folkepartis gruppeformand, Peter Skaarup, glæder sig til at få luften renset og ser frem til at afholde valg på grundlovsdag 5. juni:

Radikale
De Radikales politiske leder, Morten Østergaard, gik live på Facebook umiddelbart efter valgudskrivelsen. Senere tweetede han så, at han håber på en ny retning i dansk politik:

Forrige artikel Løkke afviser samarbejde med Stram Kurs: Fuldstændig uladsiggørligt Løkke afviser samarbejde med Stram Kurs: Fuldstændig uladsiggørligt Næste artikel Holstein: Løkke vinder ikke på lederskab Holstein: Løkke vinder ikke på lederskab