Overblik: Se anbefalingerne fra regeringens ekspertgruppe for demokratiske virksomheder

Regeringens ekspertgruppe er klar med konkrete anbefalinger til at forbedre forholdene for demokratiske virksomheder, der præsenteres tirsdag for erhvervsminister Simon Kollerup. Her er et overblik over anbefalingerne.

Regeringens
ekspertarbejdsgruppe vedrørende demokratiske virksomheder afleverer tirsdag&nbsp;sine anbefalinger til erhvervsminister Simon Kollerup (S).<br>
Regeringens ekspertarbejdsgruppe vedrørende demokratiske virksomheder afleverer tirsdag sine anbefalinger til erhvervsminister Simon Kollerup (S).
Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Lærke Møller Hansen

Tirsdag har regeringens ekspertgruppe for demokratiske virksomheder præsenteret ni anbefalinger til erhvervsminister Simon Kollerup (S), der skal forbedre forholdene for demokratiske virksomheder.  

I spidsen for ekspertgruppen står Louise Mogensen, direktør i Forenet Kredit, der håber, at anbefalingerne vil føre til flere demokratiske virksomheder på sigt.

”Vi har brug for alle virksomhedstyper, hvis vi skal have en stærk og sund erhvervsudvikling i hele landet. Så er det lidt underligt, at der er en virksomhedstype, som stort set ikke er i anvendelse,” siger Louise Mogensen til Altinget.

Ekspertgruppen har i knap et år undersøgt, hvordan man kan fjerne uhensigtsmæssige barrierer for demokratiske virksomheder og sikre, at mulighederne for at stifte og drive disse selskaber ligestilles med andre virksomhedstyper.

Undervejs har gruppen været i dialog med demokratiske virksomheder, rådgivere, brancheorganisationer, forskere og andre interessenter på området. Derudover har flere ministerier kommet med input, og forskere har bidraget med analyser.

{{toplink}}
Altinget logoErhverv
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget erhverv kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Læs også

Her er de ni anbefalinger:

0:000:00