Overborgmester: Dansk Tour-start bliver sandsynligvis flyttet til 2022

SPORT: Usikkerheden om, hvorvidt den danske Tour-start i 2021 finder sted eller rykkes, er blusset op. "Det kommer ikke på tale, at Touren ikke kommer til Danmark," siger overborgmester.

Tour de France-starten i Danmark i 2021 bliver sandsynligvis flyttet til 2022. Det siger Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), til DR.

"Coronapandemien påvirker alle store sportevents. Det rykkede ved EM i fodbold og OL, og det påvirker så også Tour de France. Og det gør også, at vi er i dialog med Tour de France-arrangørerne om, hvordan vi skal placere Tour de France i Danmark i 2021, eller om det muligvis skal flyttes til 2022," siger Frank Jensen til DR.

Overborgmesteren understreger samtidig, at "det kommer ikke på tale, at Touren ikke kommer til Danmark".

Usikkerheden om, hvorvidt Tour de France-starten i Danmark enten finder sted eller rykkes, er blusset op. Den franske region Bretagne er ifølge mediet Le Telegramme blevet spurgt til potentielt at overtage Tour De France-starten i 2021, mens borgmestre fra Roskilde Kommune og Sønderborg Kommune, som er medarrangører af Tour-starten i Danmark, har sagt, at de er usikre på, hvornår Tour de France-feltet kommer til Danmark.

Tour de France i 2021 skal efter planen finde sted i Danmark fra 2. juli til 4. juli og bagefter flyttes fra Danmark til Frankrig, hvor den sidste etape finder sted 25. juli.

Forrige artikel Søren Brostrøm frarådede nedlukning syv timer før historisk pressemøde Søren Brostrøm frarådede nedlukning syv timer før historisk pressemøde Næste artikel Partier kræver svar om nedlukning efter opsigtsvækkende Brostrøm-mail Partier kræver svar om nedlukning efter opsigtsvækkende Brostrøm-mail