Oversigt: Så tæt er de små partier på at kunne stille op

NYE TAL: Det er nu muligt at følge med i, hvor langt de små partier i Danmark er med at samle vælgererklæringer. Se listen her.

Danmark har langt flere partier end dem, der sidder i Folketinget.

Hele 42 partier uden for Folketinget kæmper om at få nok vælgererklæringer til at kunne få lov at stille op til folketingsvalget.

Tidligere har det ikke være muligt at følge med i, hvor langt de forskellige partier var fra at være opstillingsparate. Men fra i dag bliver listen lagt frit tilgængeligt ud på Økonomi- og Indenrigsministeriets hjemmeside.

Det glæder økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll (LA), at der nu kommer mere åbenhed om vælgererklæringerne.

"Det er en vigtig del af vores demokrati, at alle har mulighed for at starte et parti og søge opstilling til Folketinget. Nu vil man løbende selv kunne danne sig et billede af, hvordan det går med at samle vælgererklæringer for de partier, der gerne vil på stemmesedlen," lyder det i en pressemeddelelse. 

Kristendemokraterne i top
For at stille op til Folketinget skal partierne indsamle et vist antal erklæringer fra vælgere, der mener, at partiet skal have lov at komme på stemmesedlen.

Øverst på listen står Kristendemokraterne med 17.235 indsamlede vælgererklæringer. Partiet har tidligere siddet i Folketinget, men er ikke blevet valgt ind siden 2001.

På anden- og tredjepladsen finder man Danskernes Parti og Nationalpartiet, der hver især har 5.685 og 2.908 vælgererklæringer.

I bunden ligger Robin Hood Partiet og De Velorienterede, der ikke har skrabet en eneste vælgererklæring sammen.

Partierne skal samle 20.109 vælgererklæringer sammen, før de er opstillingsparate.

Forrige artikel Danmarks grønne skattetryk er stagneret Danmarks grønne skattetryk er stagneret Næste artikel Markante fejl i Rigspolitiets indkøb: Regler er blevet brudt Markante fejl i Rigspolitiets indkøb: Regler er blevet brudt