På vej til Folketinget: Anne Sina

PORTRÆT: Altinget bringer hver dag et interview med en af de politikere, som håber på at blive valgt til Folketinget. Mød i dag Anne Sina fra Socialdemokraterne.
Hvorfor gik du ind i politik?

Det gjorde jeg, fordi jeg kommer fra et hjem, hvor man altid har engageret sig på alle mulige måder. Om det så er i skolebestyrelsen eller Kræftens Bekæmpelse eller i en naturfredningsforening. Hele vejen rundt engagerer man sig og tager stilling til tingene, og det gør, at man på et tidspunkt får lyst selv. Og så blev det partipolitik. Det gjorde det, fordi jeg var medlem af DSU, og så har jeg arbejdet i Folketinget for Socialdemokraterne i et par år. Så opdager man, at man rent faktisk som ét enkelt folketingsmedlem kan være med til at påvirke tingene rimelig meget. Det betyder noget, hvem der sidder derinde, og det gav mig blod på tanden.

Hvorfor blev du medlem af Socialdemokraterne?

Jeg blev medlem af DSU ret tidligt, da jeg var omkring fjorten år. Det gjorde jeg, fordi vi på det tidspunkt lige havde fået en borgerlig regering, og jeg syntes allerede, det gik galt fra første øjeblik. Jeg syntes, at det var så ærgeligt, at Dansk Folkeparti lige pludselig fik så meget indflydelse. Og så meldte jeg mig fluks ind i DSU. Det blev Socialdemokraterne for mig, fordi vi værner om de folk, som ikke helt kan klare sig selv, men har brug for en hjælpende hånd.

Hvad er din vigtigste politiske mærkesag?

Fakta
Om Anne Sina: 24 år og opvokset på Søgaardsmark ved Aabenraa. Har tidligere været aktiv i Danmarks Socialdemokratiske Ungdom i Sønderjylland. Valgt som Aabenraakredsens folketingskandidat i 2008. Uddannet cand.scient.pol og ansat som akademisk medarbejder for Socialdemokraterne på Christiansborg.

Når jeg går rundt på gaden, så møder jeg rigtigt mange unge mennesker, som har brug for en praktikplads eller et sted at arbejde, hvis de har været så heldige at kunne gennemføre deres uddannelse. Det er så trist. Det er så frækt, at man ikke kan komme til at arbejde, hvis man gerne vil. Eller hvis man ikke kan få lov at gøre sin uddannelse færdig. Så det er dét, som optager mig mest lige nu. Og så er jeg vokset op i et læge- og sygehushjem, så det er klart, at sundhedsvæsenet også ligger mig meget på sinde.

Hvem er dit politiske forbillede?

Puha, det er svært at sige. Det gør indtryk, at der gennem tiden har været nogle kvinder, da det ikke var så nemt at være kvinde i politik, men alligevel har kæmpet sig til tops. Det gælder blandt andet Ritt Bjerregaard, Hillary Clinton og Nina Bang. Dem har jeg i hvert fald stor respekt for, og dem skal vi andre være glade for nu.

Hvilken politisk modstander har du størst respekt for?

Jeg har generelt respekt for folk, som siger deres ærlige mening og har tjek på det, de snakker om. Jeg har da respekt for nogle af dem i VK-flokken, som har sat foden ned en gang i mellem og sat Dansk Folkeparti lidt på plads. Det er der jo flere, som har gjort. En person som Helge Adam Møller, som er en garvet type og har haft sine holdninger hele vejen igennem, ham skal man have respekt for.

Hvis du kunne lave én ting om i dansk politik, hvad skulle det så være?

Så skulle vi sørge for, at der var praktikpladser til alle, der gerne ville have det.

Hvad har været din mærkeligste oplevelse under valgkampen?

Jeg skal ud at snorkle for at se på havmiljøet i Lillebælt om nogle dage. Og det havde jeg ikke lige set komme, at jeg skulle ud at snorkle i min valgkamp. Det, tror jeg, bliver sjovt. Men ellers møder man jo altid en masse sjove mennesker, når man er på gaden. Også nogle spøjse typer en gang i mellem, som har holdninger til ting, som man ikke lige havde tænkt på, at man skulle tage stilling til i en valgkamp.

Hvis du bliver valgt, hvad vil du så gøre på din allerførste dag i Folketinget?

Jamen, så vil jeg prøve at få tilraget mig et kontor tæt på folketingssalen, for dem, tror jeg, at der er ret meget kamp om, haha. Ej, jeg tror, at jeg vil hilse på de andre, som er blevet valgt ind og prøve at få et ben til jorden i det kaos, som nok er derinde den dag. Det er i hvert fald vigtigt at få snakket med de andre.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Anne Sina

Chefkonsulent, Dansk Erhverv, sekretariatschef, Civilsamfundets Brancheforening
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2011)