På vej til Folketinget: Karina Boldsen

PORTRÆT: Altinget.dk bringer hver dag frem til valget et interview med en af de politikere, som håber at blive valgt til Folketinget. Mød i dag Karina Boldsen (K).

Hvorfor gik du ind i politik?

Fordi jeg håber, at jeg kan gøre en forskel, og fordi jeg synes, vi trænger til flere erhvervsfolk på Christiansborg. Repræsentationen på Christiansborg bør afspejle befolkningen.

Hvorfor blev du medlem af Konservative?

Fordi det passer godt til mine værdier, at man har friheden og samtidig holder hånden under dem, der har det svært. Desuden fører de en ansvarlig politik.

Hvad er din vigtigste politiske mærkesag?

Jeg har tre. Den ene er, at vi skal have gode rammebetingelser for erhvervslivet. Kun derved kan virksomheder skabe vækst. Den anden er forbedringer af infrastrukturen, så vi sikrer, at virksomhederne vil blive i landet. Den tredje er uddannelse. Jeg mener, vi skal have kvalitet på alle uddannelser, og i den forbindelse er det vigtigt med et bedre samarbejde med erhvervslivet. For eksempel i form af praktikpladser der sikrer, at de unge bliver arbejdsparate.

Hvem er dit politiske forbillede?

Jeg har ikke rigtig nogen. Nogle kigger jeg på i forhold til deres arbejde, nogle i forhold til deres fremtoning. Men jeg er meget inspireret af Ditlev Engel, fordi han har en god karisma og har et nærvær over for sine medarbejdere, jeg gerne vil tage med ind i politik.

Fakta
Karina Boldsen er 47 år og kommer fra et job som Director i Vestas, hvor hun har arbejdet sinde 2007. Hun er opstillet i Århus Øst-kredsen.

Kilde: www.karinaboldsen.dk

Hvilken politisk modstander har du størst respekt for?

Jeg har stor respekt for Nicolai Wammen (S), som jeg har samarbejdet med på tværs i løbet af de sidste tre år gennem mit arbejde i Vestas. Han gjorde det godt som borgmester i Aarhus og altid med respekt for dem, han arbejder sammen med. Desuden har han en åben tilgang til at samarbejde på tværs.

Hvis du skulle lave én ting om i dansk politik, hvad skulle det så være?

Foto:

Vi skulle have meget mere dynamik ind i beslutningsprocesserne. Vi er nødt til at indse, vi lever i et globaliseret samfund, hvor tingene går hurtigt. Ikke fordi hurtighed er en kvalitet i sig selv, men vi skal være mere hurtige og modige til at træffe nogle beslutninger.

Hvad har været din mærkeligste oplevelse i valgkampen?

Jeg var ked af, at jeg i begyndelsen af min valgkamp kom til at klistre valgmateriale på nogle bilruder. Det kan jeg kun beklage. Ellers har jeg haft en rigtig positiv valgkamp. Generelt har det været fantastisk at møde vælgerne i øjenhøjde.

Hvis du bliver valgt, hvad vil du så gøre på din allerførste dag i Folketinget?

Jeg vil glæde mig over at være blevet valgt og stolt over at skulle repræsentere Grundloven. Jeg tror også, jeg vil være lidt rørt over, at det er lykkedes.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00