Paludan stifter nyt parti: Indsamler underskrifter under nyt navn

NYT PARTI: Rasmus Paludan har stiftet et nyt parti med navnet Hard Line. Partiet skal indsamle de underskrifter, som Stram Kurs er blevet udelukket fra.

Rasmus Paludan har stiftet partiet Hard Line. Partiet skal indsamle underskrifter, hvilket Stram Kurs i marts måned blev udelukket fra.
Rasmus Paludan har stiftet partiet Hard Line. Partiet skal indsamle underskrifter, hvilket Stram Kurs i marts måned blev udelukket fra.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Jon Michelsen

Hard Line er navnet på Rasmus Paludans nye parti, som skal indsamle underskrifter til det kommende folketingsvalg.

Det oplyser DR.

I marts måned blev det af Valgnævnet bestemt, at partiet Stram Kurs indtil september 2022 vil være udelukket fra at indsamle underskrifter for at blive opstillingsberettiget til Folketinget.

Rasmus Paludan har i den forbindelse stiftet partiet Hard Line – et projekt, han kalder "et nødvendigt greb".

Det nye søskendeparti Hard Line, som på dansk betyder Stram Kurs, skal ifølge Paludan udføre den mission, som Stram Kurs er blevet udelukket fra.

Læs også

Ingen politisk forskel
Rasmus Paludan fortæller i forbindelse med stiftelsen, at der ikke vil være politisk forskel mellem de to partier:

”Forhåbentligt er der ikke nogen politisk forskel. Jeg håber bestemt, at vælgerne indser, at det her er et nødvendigt greb, når vi bliver udelukket ulovligt fra at indsamle som Stram Kurs. Så jeg håber bestemt, vælgerne forstår, at rent politisk har Hard Line den samme kurs,” udtaler Rasmus Paludan til DR.

Paludan fortæller videre, at Hard Line vil opstille de samme kandidater som Stram Kurs. Derfor vil der forekomme en fusion af de to partier, hvis det lykkes Hard Line at indsamle 20.000 underskrifter, der kræves for at være opstillingsberettiget.

Ifølge DR udtaler Social- og Indenrigsministeriet, at afgørelsen (udelukkelsen, red.) ikke vedrører partiets mulighed for at fusionere. Samtidig fremgår det, at ministeriet vil holde øje med, om Hard Line overholder reglerne.

Hard Lines partileder bliver John Andersen, som tidligere har været vicepartileder i Stram Kurs. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Rasmus Paludan

Stifter, Stram Kurs, advokat
cand.jur. (Københavns Uni. 2008)

0:000:00