Pape henter Politiken-journalist som særlig rådgiver

SPIN-NYT: Politikens Jakob Sheikh skal være særlig rådgiver for justitsminister Søren Pape Poulsen.

Politiken-journalist Jakob Sheikh skal være særlig rådgiver for justitsminister Søren Pape Poulsen (K). 

Det skriver Politiken

29-årige Jakob Sheikh har været på Politiken siden 2010, hvor han særligt har skrevet om integrationsdebatten, terrorisme og syrienskrigere og andre unge, der drages af religiøs fanatisme. Han er ligeledes forfatter til bogen Danmarks børn i hellig krig

Læs også: Toppolitikere mister spindoktorer

"Hvis man laver den slags journalistik, jeg gør, tror jeg, det er svært at finde et sjovere sted med højere til loftet end Politiken. Hvis der skulle ske noget nyt, og det skulle der, så blev det nødt til at være radikalt anderledes. Jeg er journalist helt ind til benet, og jeg tror ikke jeg bliver en dårligere journalist af at lære indefra, hvordan centraladministrationen fungerer. Faktisk tror jeg, jeg bliver en dygtigere journalist," siger Jakob Sheikh til Politiken.

I en pressemeddelelse fra Justitsministeriet uddyber Jakob Sheikh skiftet:

"Jeg glæder mig meget til at tiltræde som særlig rådgiver i Justitsministeriet. Ministeriet er kendt for sin tårnhøje faglighed, som jeg ser frem til at blive en del af. I min stilling får jeg en unik mulighed for at bruge min interesse for og indsigt i retsområdet på en ny måde," siger han.

Jakob Sheikh er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, og han har modtaget flere priser for sit journalistiske arbejde. Blandt andet har han fået EU-Kommissionens journalistpris og Berlingske Fonds Journalistpris. 

Læs også: Her er regeringens spin-hold

Justitsminister Søren Pape Poulsen har allerede en særlig rådgiver, nemlig Peter Utzon Berg, der har været ansat siden starten af december. Pape er en af tre ministre, der kan have to rådgivere, fordi han også er partiformand. Hvad spindoktorerne tjener, og hvilke V-ministre, der mister en spindoktor efter regeringsomdannelsen, kan man læse mere om her.

Jakob Sheikh tiltræder stillingen som særlig rådgiver på mandag.

Forrige artikel Karen Ellemann bliver vikar for Ellen Trane Karen Ellemann bliver vikar for Ellen Trane Næste artikel Tidligere Løkke-rådgiver er ny chef i Landbrug & Fødevarer Tidligere Løkke-rådgiver er ny chef i Landbrug & Fødevarer