Partier fordeler ekstra licensmidler

AFTALE: Partierne bag medieaftalen er blevet enige om fordelingen af overskydende licenskroner fra 2015.

Ekstra licenskroner er på vej ud til blandt andet DR og TV 2's regioner.

Det er resultatet af en aftale mellem partierne bag medieaftalen for 2015-2018. Partierne er blevet enige om fordelingen af et engangsbeløb på 80,3 millioner kroner, som stammer fra overskydende licensmidler fra 2015.

Det betyder blandt andet, Public Service-Puljen bliver udvidet i 2017 med 23 millioner kroner til cirka 70 millioner.

Og den udvidelse er kulturminister Mette Bock (LA) meget tilfreds med.

”Jeg er jo af den opfattelse, at mange andre end DR kan levere public service, og det er puljen med til at understøtte,” siger hun i en pressemeddelelse.

Derudover går henholdsvis 10 millioner og 5 millioner kroner til DR og TV 2-regionerne med henblik på styrkelse af deres TV målrettet til børn og unge.

”Jeg er også meget glad for, at der er så bred opbakning til at styrke DR’s og de regionale TV 2-virksomheders indsats i forhold til børn og unge, blandt andet i kraft af fokus på talentudvikling inden for DR’s børne- og ungedrama,” siger Mette Bock.

TV 2's regionale kanaler skal bruge penge til et projekt, der skal øge unges interesse i den demokratiske debat og hæve valgdeltagelsen ved kommunalvalget i efteråret.

Af de resterende kroner går 2 millioner kroner* til sekretariatsbetjening af et udvalg om fremtidig finansiering af dansk digital indholdsproduktion, og 40,3 millioner reserveres til eventuel senere disponering.

Se hele aftalen her.

*Rettet kl. 12:51. Tidligere fremgik det, at der går 20 millioner til sekretariatsbetjening. Det korrekte er 2,0 millioner.

Forrige artikel Ombudsmanden zoomer ind på sikkerhed i psykiatrien Ombudsmanden zoomer ind på sikkerhed i psykiatrien Næste artikel Grafik: Sådan fordeler Danmark, Norge og Sverige mediestøtte