Pelle Dragsted er klar til at acceptere nederlag i slaget om Amager Fælled. Men han drømmer stadig om, at København bliver som Wien

En ny regering skal fortsætte arbejdet for at sikre flere almene boliger i København, mener Enhedslistens chefideolog Pelle Dragsted, der også har et permanent huslejeloft som et centralt krav ved kommende regeringsforhandlinger. Partiet ser dog mindre entusiatisk på idéen om mere metro i hovedstaden. 

Pelle Dragsted har siden kommunalvalget siddet i kommunalbestyrelsen på Frederiksberg. Nu stiller han op til Folketingsvalget for Enhedslisten, og spås særdeles gode chancer for valg. 
Pelle Dragsted har siden kommunalvalget siddet i kommunalbestyrelsen på Frederiksberg. Nu stiller han op til Folketingsvalget for Enhedslisten, og spås særdeles gode chancer for valg. Foto: Philip Davali / Scanpix
Søren Dahl

Da Enhedslisten stod som sejrherrer på Københavns Rådhus efter sidste års kommunalvalg, gjorde partiets nyvalgte teknik- og miljøborgmester Line Barfod det klart, at hun med "fornyet energi og styrke" ville fortsætte arbejdet for at bremse byggeriet på Amager Fælled. 

Men trods partiets rekordgode resultat og nyvundne status som Københavns største parti, arbejder gravkøerne ufortrødent videre på byggegrunden, der i de seneste år har været en af de vigtigste slagmarker i københavnsk politik. 

Spørger man Pelle Dragsted, der ofte omtales som Enhedslistens chefstrateg og lige nu fører valgkamp som partiets spidskandidat i København, er løbet ved at være kørt, når det gælder om at stoppe byggeriet.

"Vi vil blive ved med at modarbejde projektet med alt, hvad vi har. Men der går ikke lang tid, før bygningerne begynder at blive rejst derude, siger Pelle Dragsted. 

{{toplink}}
Altinget logoHovedstaden
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget hovedstaden kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her

"Virkeligheden er jo desværre sådan, at der er et flertal uden om Enhedslisten, som holder fast i Amager Fælled-projektet på trods af den store folkelige modstand, der har været. Det kommer næppe til at ændre sig," siger Pelle Dragsted. 

Fortryder du, at i gik til valg på at bremse byggeriet på Amager Fælled, når det ser ud til, at i må opgive løftet mindre end et år efter?

"Nej, for modstanden var rigtig, og nødvendig for at få et opgør med den boligpolitik, man har ført, hvor man bevidstløst tilsidesatte grønne åndehuller,"

"Og jeg vil da håbe, at den modstand, som det lykkedes mange aktivister og Enhedslisten at mobilisere, har givet de andre partier en lærestreg om, at der ikke skal bygges en kvadratmeter mere på Amager Fælled,".

Pelle Dragsted har været ude af landspolitik siden valget i 2019, men blev ved kommunalvalget sidste efterår valgt ind i kommunalbestyrelsen på Frederiksberg. 

0:000:00