Om  
Torben Möger Pedersen
Birgit Aagaard-Svendsen

PensionDanmark-direktør stiller sig i spidsen for DSEB

Torben Möger Pedersen, som er administrerende direktør i PensionDanmark, bliver ny formand for foreningen Danish Society for Education and Business (DSEB), hvis primære aktivitet er driften af Tænketanken DEA.

Line Jenvall

Foreningen Danish Society for Education and Business (DSEB) har fået en ny, markant formand. Det er PensionDanmarks administrerende direktør, Torben Möger Pedersen, der har afløst J. Lauritzen-direktøren Birgit Aagaard-Svendsen, skriver Tænketanken DEA, som tegner sig som foreningens hovedaktivitet, i en pressemeddelelse.

Torben Möger Pedersen er afgående bestyrelsesformand for Tænketanken DEA, og derfor kender han arbejdet i DSEB ganske glimrende. Nu ser han frem til at sætte sig til rette i formandsstolen.

"Selvom debatten om uddannelse og forskning fylder en del i den danske debat, er det fortsat nødvendigt med et skarpt fokus på, hvordan danske virksomheder får de bedste muligheder for at klare den globale konkurrence. Her vil jeg som ny formand fortsætte arbejdet med at sikre, at vi bliver endnu dygtigere til at foretage kloge investeringer i uddannelse og forskning til gavn for dansk erhvervsliv," siger Torben Möger Pedersen.

Hos Tænketanken DEA har han overladt ansvaret til Jørgen Elmeskov som ny formand. Han er rigsstatistiker i Danmarks Statistik.

DSEB blev dannet som Foreningen til Unge Handelsmænds Uddannelse (FUHU) i 1880 og arbejder i dag for at øge værdiskabelsen i danske virksomheder og det danske samfund ved at støtte udviklingen af de forretningsrelaterede uddannelses- og forskningsmæssige kompetencer, som efterspørges af det globale erhvervsliv. Det sker både i form af konkrete projekter, og derudover står DSEB også bag en række priser og legater, der belønner yngre forskertalenter inden for humaniora og samfundsvidenskab.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Torben Möger Pedersen

Formand for CBS, Danmarks Eksport- og Investeringsfond, Fonden Danish Society for Education and Business, Gefion Gymnasium samt Klimapartnerskabet for Finanssektoren, fhv. administrerende direktør, PensionDanmark
cand.polit. (Københavns Uni. 1984)

Birgit Aagaard-Svendsen

Bestyrelsesmedlem, Aker Solutions, Copenhagen Malmö Port, DNV, KommuneKredit, Prosafe m.fl.
akademingeniør (Danmarks Ingeniørakademi, 1980), HD (Handelshøjskolen i København, 1985)

0:000:00