Pernille Skipper: ”Jeg er ikke på vej nogen steder hen”

ÅRSMØDE: Enhedslistens politiske ordfører fremgår ikke længere af partiets kandidatliste til Folketinget efter weekendens årsmøde. Men hun er ikke på vej til at give faklen videre endnu, slår hun selv fast.

Enhedslisten er ikke gået i gang med at forberede overgangen til den næste politiske ordfører endnu.

Det slår partiets nuværende frontfigur Pernille Skipper (EL) fast.

Efter valget i 2015 gav den daværende politiske ordfører Johanne Schmidt-Nielsen allerede stafetten videre til Skipper knap et år inde i valgperioden, da hun ikke kunne genopstille på grund af partiets rotationsprincip. Det samme sker for Pernille Skipper ved næste valg.

Men den politiske ordfører har på nuværende tidspunkt ingen planer om at gentage det eksempel.

”Det er ikke en afgørelse, som skal træffes nu. Vi er ikke ved at skifte politisk ordfører nu, og jeg har rigtig meget, jeg skal have ordnet. Så jeg er ikke på vej nogen steder hen,” siger Pernille Skipper til Altinget.

Men kan man forestille sig, at du sidder hele perioden ud som politisk ordfører?

”Der er ikke nogen regel for det, og jeg vil faktisk ikke indgå i spekulationerne om det, fordi det er noget, som vi finder ud af i folketingsgruppen.”

På weekendens årsmøde vedtog de delegerede vanen tro partiets nye kandidatliste, i tilfælde af at der bliver udskrevet folketingsvalg. På grund af rotationsprincippet fremgik Pernille Skipper altså ikke af den.

Et sundt princip
Rotationsprincippet betyder helt konkret, at Enhedslistens folketingsmedlemmer ikke kan opstilles til partiets kandidatliste efter deres syvende år i Folketinget.

Ifølge Skipper har det både sine fordele og ulemper.

”Jeg tror, at det er rigtig sundt for politikere, at man ikke kan sidde i 40 år på Christiansborg, men kommer ud i den virkelige verden. Omvendt har det den bagside, at vi hele tiden skal udvikle nye talenter, og at når man har fået erfaringen, skal vi til at skifte igen,” siger Pernille Skipper og tilføjer:

”Jeg tror, at både de positive og negative sider er åbenlyse for enhver.”

Partiet holdt sit årsmøde i Hafnia-hallen i Valby i København.

Det er ikke alle i Enhedslisten, der er lige begejstrede for partiets rotationsregler. Læs denne længere reportage fra weekendens årsmøde på Altinget Christiansborg. 

,

Forrige artikel Ugen i dansk politik: Vestager skal i krydsild Ugen i dansk politik: Vestager skal i krydsild Næste artikel Dagens overblik: Radikale kræver udenlandsk arbejdskraft, vild natur og national bogklub på finansloven Dagens overblik: Radikale kræver udenlandsk arbejdskraft, vild natur og national bogklub på finansloven
Eksperter: Kinas nye offensive stil er kommet til Danmark

Eksperter: Kinas nye offensive stil er kommet til Danmark

DIPLOMATI: Kravet fra den kinesiske ambassadør i Danmark om en officiel undskyldning fra Jyllands-Posten er en del af en international tendens, hvor kinesiske diplomater er blevet mere offensive, siger eksperter.