Peter Loft kom ikke i Folketinget: “Til at begynde med var det rædselsfuldt at føre valgkamp, men til sidst var det rigtig skægt” 

Til en start var det grænseoverskridende at skulle udbrede egne meninger på gader og stræder, men efterhånden vænnede tidligere departementschef Peter Loft sig til at føre valgkamp for Liberal Alliance. Det blev dog ikke til en plads i Folketinget.

Peter Loft har været embedsmand i centraladministrationen i 32 år, heraf knap 20 år som departementschef i Skatteministeriet. Ved folketingsvalget stillede Peter Loft op for Liberal Alliance.<div><div><div></div></div></div>
Peter Loft har været embedsmand i centraladministrationen i 32 år, heraf knap 20 år som departementschef i Skatteministeriet. Ved folketingsvalget stillede Peter Loft op for Liberal Alliance.
Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Det blev til i alt 1.377 personlige stemmer for Peter Loft, der stillede op for Liberal Alliance.

Den tidligere departementschef i Skatteministeriet gennem knap 20 år er derfor også godt tilfreds med sit valg, selv om det ikke var nok til at blive valgt ind i Folketinget.

Partiets spidskandidat, Steffen Larsen, snuppede med 1.500 personlige stemmer det ene mandat til Liberal Alliance i Københavns Omegns Storkreds.

Altinget har talt med Peter Loft, der i dag er advokat, om at føre valgkamp og tage skiftet fra embedsmand til politikerspire.

Det blev ikke til en plads i Folketinget i denne omgang. Hvordan har du det?

“Jeg er træt, men jeg har det fint. Det er jo rigtig nok, at jeg gerne ville være blevet valgt ind, fordi ellers var jeg ikke stillet op. Men jeg er ganske godt tilfreds. Jeg synes selv, at jeg fik et flot valg. Jeg var jo ikke spidskandidat, men jeg fik næsten lige så mange stemmer som spidskandidaten.”

Kan du sætte et par ord på, hvad du gerne ville have bidraget med i Folketinget? 

Det er meget anderledes pludselig at skulle stå frem og være den, der formulerer sig.

Peter Loft
Advokat, tidligere departementschef og folketingskandidat for Liberal Alliance

“Helt konkret ville jeg gerne have bidraget til at gøre noget ved vores skattesystem, som jeg synes er eroderet totalt. Det er i fare for at bryde sammen under sin egen vægt, og man er nødt til at gøre et eller andet drastisk, mener jeg, og det kræver nok, at man har en relativ god indsigt i, hvordan ikke kun skattesystemet fungerer, men også hvad det er for årsager i politik, der gør, at systemerne får lov at udvikle sig, som det har gjort de sidste mange år. Det føler jeg egentlig, at jeg har en rimelig god indsigt i, og den ville jeg da godt have givet videre.

Nu taler Lars Løkke (formand for Moderaterne, red.) meget om maskinrummet, og der mener jeg måske, at jeg også kunne have repræsenteret en viden fra det rigtige maskinrum. Altså dem, der lavede den maskine, som Lars Løkke taler om, han gerne vil være med til at operere. Det blev så ikke i denne omgang, men det har været meget sjovt at prøve.”

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00