Peter Skaarup: Bandekriminalitet har førsteprioritet

INTERVIEW: Dansk Folkeparti er det første parti, der mødes til sommergruppemøde efter ferien. Gruppeformand Peter Skaarup ser tilbage på en sommer, hvor Dansk Folkeparti har været aktive i forskellige debatter.

Peter Skaarup er ikke i tvivl, hvis man spørger ham, hvad sommerens vigtigste emne har været. Flygtningekrisen ved Middelhavet er stadig noget, der optager gruppeformanden.

”Hvis man kigger ned over, hvad der er sket over sommeren, er det, der er forgået omkring middelhavet, det, der springer i øjnene på mig. Som vi også har set tidligere, bliver der sejlet tusindvis af migranter fra Nordafrika til Europa med de forfærdelige skæbner, som det indebærer, hvor nogle drukner og andre akkurat kommer frem,” siger Peter Skaarup.

Situationen omkring Middelhavet er, ifølge gruppeformanden, relevant for Danmark.

”For mig at se aktualiserer det jo ønsket og kravet fra Dansk Folkeparti om, at vi nødvendigvis må have en grænsekontrol,” siger han.

Svingende fokus
Et emne, Peter Skaarup har savnet fokus på, er sygehusene. 

”Jeg synes jo, at der er så store udfordringer på vores sygehuse i øjeblikket, så der kan jeg godt nogle gange undre mig over, at der i perioder er meget fokus på områder, men så hører man ikke så meget bagefter.”

Peter Skaarup mener, at problemer på sygehusene i høj grad skyldes effektiviseringkrav.

”Det er gået over gevind med de her effektiviseringskrav, og det synes jeg, man har hørt for lidt til.”

Bandekriminalitet på dagsordenen
Peter Skaarup er godt tilfreds med Dansk Folkepartis evne til at komme i medierne over sommeren.

”Hvis man kigger hen over sommeren, så har Dansk Folkeparti været fint med i mediebilledet, ligesom vi har været tidligere år, så har vi ikke holdt ferie,” siger han.

Der er dog en mere alvorlig årsag til Dansk Folkepartis fremtræden i medierne, hvis man spørger Peter Skaarup.

”Vi har sørget for også at være på med forskellige dagsordener. Senest her kravet om et forbud mod rockerklubber og indvandrerbander.”

Der har de seneste uger været flere skyderier i København, og bandekriminalitet har også førsteprioritet, når partiet i disse dage mødes efter ferien.

”Det, at politiet må erkende, at de ikke kan gøre noget i forhold til skyderier i visse dele af København og andre steder i Danmark. Det går simpelthen ikke. Det er vi nød til at prioritere som det vigtigste spørgsmål lige nu.”

DF i fokus
Det er ikke tilfældigt, at Dansk Folkeparti har fyldt meget hen over ferien. Ifølge gruppeformanden er det helt planlagt.

”Det er en strategi, vi har, for selvom Folketinget ikke holder møde i salen, så foregår der stadig ting, vi skal tage os af,” siger han og fortsætter:

”Hvis man er aktiv om sommeren, er det lidt nemmere at få hul igennem.”

Dansk Folkeparti begyndte deres sommergruppemøde i mandags og afslutter det onsdag med et pressemøde klokken 13.

Forrige artikel To chefer under Esben Lunde mister job efter kvotesag To chefer under Esben Lunde mister job efter kvotesag Næste artikel Venstre afsiger først dom over regionerne til næste valg Venstre afsiger først dom over regionerne til næste valg