Pia Kjærsgaard bliver ny formand for Folketinget

OPBAKNING: Dansk Folkepartis Pia Kjærsgaard bliver med al sandsynlighed fredag valgt til den eftertragtede post som formand for Folketinget. 

Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Altinget
Cecilie Gormsen

Efter flere dages forhandlinger og skærmydsler mellem de blå partier, ser det nu ud til, at de er blevet enige om en fælles kandidat til formandsposten i Folketinget. 

Det bliver Dansk Folkepartis Pia Kjærsgaard, som med al sandsynlighed kan sætte sig på den prestigefyldte post. 

Det står klart, efter Liberal Alliance onsdag meldte sin støtte til gengæld for formandsposten i Folketingets magtfulde finansudvalg, fortæller Liberal Alliances politiske ordfører, Simon Emil Ammitzbøll på Twitter. Herefter gav også Konservative sin støtte til den tidligere DF-formand.

De seneste dage har der især været strid mellem Dansk Folkeparti og Liberal Alliance. Liberal Alliance ville have Dansk Folkeparti til at love skattelettelser, hvis partiet skulle pege på Pia Kjærsgaard som formand. Det ville Dansk Folkeparti ikke, og derfor var spørgsmålet om Folketingets nye formand åbent. 

Også Helle Thorning-Schmidt (S) og Kristian Pihl Lorentzen (V) er valgt i deres respektive partier, ligesom Liberal Alliance og Enhedslisten også skal vælge et præsidiemedlem hver.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00