Pia Kjærsgaard til Løkke: Lovsjusk i sommerferien skal stoppes

LOVE: I år var der 36 lovforslag, hvor hele høringsperioden lå i sommerferien. Nu har folketingsformanden, Pia Kjærsgaard, sendt brev til statsministeren, hvor hun beder om, at fristerne bliver forlænget i ferieperioderne.

Hvis det står til Folketingets formand, Pia Kjærsgaard (DF), skal det være slut med, at lovforslag bliver hastet igennem i sommerferien.

Hun fortæller, at Folketingets Præsidium har besluttet at sende et brev til statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) med en henstilling om, at lovforslag, der sendes i høring over sommeren, tidligst udløber ti dage efter skolernes sommerferie. Desuden skal det lovforberedende arbejde tilrettelægges bedre.

”Statsministeren svarede positivt tilbage, men derudover kan vi (Folketingets Præsidium, red.) ikke gøre meget. Vi kan kun indstille, at der er ordentlig lovforberedelse, hvor alle bliver hørt. Men jeg regner da bestemt med, at statsministeren giver et pålæg til sin regering om, at det er sådan, det skal være,” siger hun.

Risiko for lovsjusk
Henstillingen kommer i kølvandet på kritikken af høringsfrister i sommerferien.

Altinget skrev i august, at det giver risiko for lovsjusk, når for mange lovforslag sendes i høring over sommeren. En periode, hvor mange medarbejdere har fri. 

Dengang sagde underdirektør i Dansk Erhverv Geert Laier Christensen til Altinget, at en organisation risikerer at levere dårligere svar i sommerferien, end den ville have gjort under normale omstændigheder.

”Det kræver dybt specialiserede medarbejdere at levere gode høringssvar – både i ministerierne og i organisationerne. Men hvis han eller hun er på ferie, risikerer vi at levere dårligere svar end normalt,” udtalte han.

Forventer, de lytter
Pia Kjærsgaard siger, at man må vente til næste sommerferie med at se, om opfordringen til længere høringsfrister i sommerferien bliver fulgt. 

”Jeg har dog en klar forventning om, at der bliver lyttet. Alle herinde, både regeringen og Folketinget, må jo være interesserede i, at der er ordentlighed i tingene,” siger hun. 

Forrige artikel ATP's direktør trækker sig efter kritik i udbyttesag ATP's direktør trækker sig efter kritik i udbyttesag Næste artikel Brexit-tidslinje: Her er Storbritanniens vej ud af EU Brexit-tidslinje: Her er Storbritanniens vej ud af EU
Johnson taber afstemning: Skal bede EU om udskydelse af Brexit

Johnson taber afstemning: Skal bede EU om udskydelse af Brexit

BREXIT: Et flertal i det britiske underhus har stemt for en lov, der betyder, at den nye Brexit-aftale først kan godkendes, når al nødvendig lovgivning er på plads. Det betyder også, at den britiske premierminister Boris Johnson er nødt til at bede EU om en forlængelse.