Pind om dobbeltuddannelse: Jeg er lidt forbløffet over det, jeg hører nu

I FOLKETINGET: Søren Pind (V) sagde under andenbehandlingen af begrænsningen af dobbeltuddannelse, at Radikale og SF var løbet fra et løfte, de havde givet under lovbehandlingen. “Jeg er lidt forbløffet over det, jeg hører på talerstolen nu. Jeg har slet ikke hørt til det før,” sagde han.

Henrik Axel Lynge Buchter

Skal de studerende, der – hvis loven om begrænsning af dobbeltuddannelse bliver vedtaget – ikke kan komme ind på uddannelse nummer to kunne betale sig fra at tage en uddannelse mere?

Det er noget, som aftalepartierne bag loven undersøger nu.

Det gør de efter et ændringsforslag, som SF, Radikale og Alternativet – ifølge Christine Antorini (S) og Søren Pind (V) – havde stillet i forbindelse med lovbehandlingen. Forslaget bad regeringen om at undersøge muligheden for brugerbetaling.

Tog afstand
Men under debatten i Folketinget tog Radikale helt afstand fra ideen om brugerbetaling, mens SF’s uddannelses- og forskningsordfører, Jacob Mark, sagde, at han var blevet klogere siden da, og at han derfor ikke længere støttede ideen.

Søren Pind (V) påpegede i sin tale, at han både havde været i dialog med SF og Radikale under behandlingen. Ministeren sagde, at han i den dialog var blevet forvisset om, at partierne ville støtte det forslag, de selv havde stillet, såfremt regeringen tog det ind i sit eget forslag.

"Derfor er det med nogen forbløffelse, at jeg hører diskussionen nu, hvor SF’s ordfører siger noget andet. Jeg har slet ikke hørt til det før," sagde han.

"Det er sjældent, jeg hører det i Folketinget. Jeg synes, man må kunne stole på de ting, man får at vide," tilføjede han.

Ministeren sagde afslutningsvist, at regeringen fortsat vil undersøge muligheden for brugerbetaling.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Christine Antorini

Sygeplejerske-studerende, fhv. adm. direktør, Life Fonden
cand.comm. i offentlig forvaltning (Roskilde Uni. 1994)

Jacob Mark

MF, gruppenæstformand (SF)
bachelor i journalistik, politik og administration (Roskilde Uni. 2017)

Sofie Carsten Nielsen

Underdirektør, DI Biosolutions
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2002), MA i europæisk politik og administration (Brügge, Belgien, 2001)

0:000:00