Podcast: Coronakrisen får regeringen til at udskyde klimaslagsmål

AJOUR: Regeringens klimaudspil blev kritiseret for at mangle svar på centrale klimaspørgsmål, og så blev selve præsentationen af udspillet afholdt i Finansministeriet - har finansministeren overtaget klimastokken? Hør mere i dagens udsendelse.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Da første fase af regeringens klimaplan blev præsenteret i sidste uge var finansminister Nicolai Wammen, energi- og klimaminister Dan Jørgensen og miljøminister Lea Wermelin til stede.

Men på trods af at hovedtemaet var klima, så var det manden på pengekassen - Nicolai Wammen - der præsenterede forslaget for de fremmødte.

Er den rollefordeling bare en tilfældighed - eller har coronakrisen gjort, at den grønne omstilling nu handler mere om pengene i kassen?

Efterfølgende blev regeringen ligeledes kritiseret for ikke at tage fat på nogle af de helt store slagsmål, der venter på klimaområdet, i udspillet.

Altingets klimaredaktør, Morten Øyen, forklarer om klimaudspillet i dagens udsendelse.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Forrige artikel Ugens EU-podcast: Sådan udfordrer det nye fransk-tyske fremstød Danmark Ugens EU-podcast: Sådan udfordrer det nye fransk-tyske fremstød Danmark Næste artikel Podcast om Støjberg-sag: Jakob Nielsen samler op efter to dramatiske afhøringsdage Podcast om Støjberg-sag: Jakob Nielsen samler op efter to dramatiske afhøringsdage