Podcast: De vigtige minimumsnormeringer blev landet - men debatten er langt fra slut

AJOUR: Med aftalen om bedre normeringer i daginstitutionerne skal problemets omfang kortlægges, og når det er sket, kan man se frem mod nye forhandlinger om flere pædagoger. Altingets børneredaktør, Simon Lessel, analyserer i dagens udsendelse.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Et klart valgløfte fra sommeren 2019 blev indfriet i sidste uge.

Især SF turnerede frem med et krav om bedre normering i daginstitutionerne, og nu har partiets vælgere fået noget tilbage.

En ren rød aftale sørgede for dét, men alle emnets problematikker er endnu ikke uddebatteret. For modellen endte med at give minimumsnormeringer på kommunalt niveau - mens SF’s og Enhedslistens helt store ønske er at få det på institutionsniveau.

Det ønske er ikke forstummet, men aftalen gør også muligheden større for at få netop dét i fremtiden. I 2023 har partierne aftalt at genoptage drøftelserne på ny.

I dagens udgave af Altinget Ajour ser Altingets børneredaktør, Simon Lessel, nærmere på den sag.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Forrige artikel Podcast: Har Joy Mogensen lavet et comeback? Podcast: Har Joy Mogensen lavet et comeback? Næste artikel Podcast med Holstein: Overraskende at regeringen slipper så godt fra minkskandalen Podcast med Holstein: Overraskende at regeringen slipper så godt fra minkskandalen
Rigsretten punkterer Løkkes drøm om den magiske midte

Rigsretten punkterer Løkkes drøm om den magiske midte

ANALYSE: Med sit nej til en rigsretssag har den nye LLR-bevægelse for første gang meldt ud om konkret politik. Den placerede sig et andet sted end alle andre midterpartier. Det er et varsel om hverdagens realiteter, hvis Løkkes nye folkebevægelse bliver til et parti.