Podcast: F-35-flyets klimapåvirkning vanskeliggør grøn omstilling af Forsvaret

AJOUR: Forsvarets nyindkøbte F-35-kampfly kommer ikke til at hjælpe med at udlede mindre CO2. Og resten af Forsvaret får svært ved at kompensere for den øgede udledning. Det forklarer Altingets forsvarsredaktør, Andreas Krog.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Et bredt flertal har bestemt, at Danmark skal nedbringe sin udledning af drivhusgasser med 70 procent i 2030 i forhold til 1990-niveauet.

Det gælder også for det danske forsvar, men nu viser det sig, at de nye danske F-35-fly ikke ligefrem er gode for klimaet. De er faktisk værre end forgængerne, F-16-flyene.

Og det ser ud til at blive vanskeligt for resten af Forsvaret at få kompenseret for den udledning. Det ser Altinget Ajour nærmere på i dagens udsendelse, hvor gæsten er Andreas Krog.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Forrige artikel Podcast: Sådan endte 2.000 kvinders data ulovligt i USA Podcast: Sådan endte 2.000 kvinders data ulovligt i USA Næste artikel Podcast: Derfor tøver regeringen med det store klimaudspil Podcast: Derfor tøver regeringen med det store klimaudspil
Holstein: Ny post er et tveægget sværd for Messerschmidt

Holstein: Ny post er et tveægget sværd for Messerschmidt

ANALYSE: Med sin nye titel som næstformand er Morten Messerschmidt nu ubetinget Dansk Folkepartis kronprins. Men det giver ham også et medansvar for partiets fremtid, der kan ende med at trække ham ned sammen med Kristian Thulesen Dahl, siger Altingets politiske kommentator, Erik Holstein.