Podcast: Hvad i alverden foregår der i Forsvarets Efterretningstjeneste?

AJOUR: En chef og to ledende medarbejdere fra FE er hjemsendt og den afgående departementschef i Forsvarsministeriet er fritaget for tjeneste. Politikerne vil se handling over for efterretningstjenestens arbejdsmetoder. Altinget Ajour dykker ned i den sag.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Der er - ifølge Tilsynet med Efterretningstjenesterne (TET) - blandt andet foregået lovbrud i Forsvarets Efterretningstjeneste, og FE skulle samtidig have tilbageholdt oplysninger for kontrolorganet.

Det er bare et par af de kritisable forhold, som TET har fundet frem til i den undersøgelse, som de mandag morgen præsenterede, og som efterfølgende altså fik konsekvenser for FE’s chef, Lars Findsen, og senere på dagen den afgående departementschef i Forsvarsministeriet, Thomas Ahrenkiel.

Kontrolorganet ser i kølvandet på den sag, at de får flere magtbeføjelser i arbejdet med at kontrollere efterretningstjenesterne, og politikerne på Christiansborg vil se handling fra forsvarsminister Trine Bramsen, så der kommer orden i FE’s arbejdsmetoder.

Hvad er op og ned i den sag? Hvad ved vi, og hvad ved vi ikke? Og hvilken rolle spiller Forsvarets Efterretningstjeneste egentlig i staten?

Det ser Altingets forsvarspolitiske redaktør, Andreas Krog, nærmere på i dagens udsendelse af Altinget Ajour.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Forrige artikel Podcast: Ellemanns udmelding om en stram udlændingepolitik vinder ingen valg - men den er nødvendig Podcast: Ellemanns udmelding om en stram udlændingepolitik vinder ingen valg - men den er nødvendig Næste artikel Podcast: Hvorfor skulle Google og Facebook lytte til Danmarks nye tech-ambassadør? Podcast: Hvorfor skulle Google og Facebook lytte til Danmarks nye tech-ambassadør?