Podcast: Møgsager, magtkampe og ministerskift - derfor adskilles miljø og fødevarer igen

AJOUR: Der har været gang i ministersvingdøren i Miljø- og Fødevareministeriet i dets femårige levetid. Nu deles ministeriet op. I dagens udsendelse ser vi nærmere på de mange møgsager og de vanskelige arbejdsvilkår.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Mogens Jensen mistede sit job som fødevareminister efter minkskandalen, og der blev især peget fingre ad embedsværkets betjening af ministeren i kølvandet.

Det er ikke første gang, at det er sket i Miljø- og Fødevareministeriet, der har et spor af møgsager efter sig.

Ministerierne for Miljø og Fødevarer blev lagt sammen i 2015 af Lars Løkke Rasmusen, og på de fem år har ministersvingdøren da også været i gang. I perioden har fem forskellige ministre siddet som fødevareminister.

Nu er det slut med ægteskabet imellem de to områder. Men hvorfor har der været så mange møgsager i det ministerium? Det ser Altingets fødevare- og embedsværksredaktør, Sine Riis Lund, nærmere på i dagens udgave af Altinget Ajour.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Forrige artikel Podcast: Det ved vi om millionsvindelsagen fra København Podcast: Det ved vi om millionsvindelsagen fra København Næste artikel Podcast: Sundhedsministerens vigtigste rådgiver stopper midt i pandemien Podcast: Sundhedsministerens vigtigste rådgiver stopper midt i pandemien
Rigsretten punkterer Løkkes drøm om den magiske midte

Rigsretten punkterer Løkkes drøm om den magiske midte

ANALYSE: Med sit nej til en rigsretssag har den nye LLR-bevægelse for første gang meldt ud om konkret politik. Den placerede sig et andet sted end alle andre midterpartier. Det er et varsel om hverdagens realiteter, hvis Løkkes nye folkebevægelse bliver til et parti.