Podcast: Nu får klimaet sin lov, men hvor bindende er den?

AJOUR: Hvad sker der egentlig, hvis man bryder klimaloven? Og hvorfor har politikerne haft behov for at nævne så mange hensyn til eksempelvis velfærdssamfundet og erhvervet i aftaleteksten?

Abonner i iTunes | Spotify | RSS

Fredag blev landets politikere enige om en aftale, der skal sikre det ambitiøse mål om at reducere drivhusgasserne med 70 procent inden 2030.

Det er første skridt på vejen mod et klimaneutralt samfund i 2050.

Men hvordan gik det egentlig med alle de knaster, der var undervejs i forhandlingerne – og hvad vil der ske, hvis en regering i fremtiden ikke overholder klimaloven?

Det ser Altinget Ajour nærmere på i dagens udsendelse, hvor vi også ser nærmere på, hvorfor politikerne har haft behov for at skrive, at klimaindsatsen skal tage hensyn til eksempelvis velfærden og erhvervet.

Dagens gæst er klimaredaktør Morten Øyen.

Abonner i iTunes | Spotify | RSS

Forrige artikel Ugens Europa-podcast: Budgetbissen Mette Frederiksen på de bonede gulve Ugens Europa-podcast: Budgetbissen Mette Frederiksen på de bonede gulve Næste artikel Podcast: Sådan er fronterne trukket op før OK20 Podcast: Sådan er fronterne trukket op før OK20
Podcast: Det ved vi om millionsvindelsagen fra København

Podcast: Det ved vi om millionsvindelsagen fra København

AJOUR: Teknik- og Miljøforvaltningen har opdaget, at der formentlig er svindlet for cirka 50 millioner kroner. Hvordan er det sket? Og hvad mangler vi at få svar på? Det forklarer Altingets hovedstadsredaktør mere om i dagens udsendelse.