Podcast: USA’s charmetogt i Grønland handler i virkeligheden om USA selv

AJOUR: "America first" har været Donald Trumps mantra igennem hele præsidentperioden, og det er også baggrunden for, hvorfor amerikanerne har fundet penge frem til grønlænderne.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Det storpolitiske spil i Grønland fortsætter.

Først ville USA købe landet, og nu har amerikanerne så fundet 83 millioner kroner frem til en hjælpepakke til udvikling på bestemte områder i Grønland.

Men Grønland har også trukket stor interesse til sig fra Kina tidligere, og det er i det lys, at man også skal se USA's ageren for tiden. USA vil nemlig fastholde sin magt i arktis-området, og et stærkere forhold til Grønland kan vise sig vigtigt for USA.

Oven i det hele udestår dog, at amerikanerne har opsagt store kontrakter, der har sikret en god pose penge til de grønlandske landskasser.

Altingets arktisredaktør, Andreas Krog, forklarer den sag i dagens udgave af Altinget Ajour.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Forrige artikel Podcast: Derfor er kulturaktørerne utilfredse med Joy Mogensen Podcast: Derfor er kulturaktørerne utilfredse med Joy Mogensen Næste artikel Ugens EU-podcast: Hvad sker der, hvis Europas sommerferie bliver aflyst? Ugens EU-podcast: Hvad sker der, hvis Europas sommerferie bliver aflyst?