Politidirektør bliver ny direktør for Kriminalforsorgen

NAVNE: Politidirektøren i Københavns Politi, Thorkild Fogde, er ny direktør for Kriminalforsorgen. Han tiltræder stillingen 1. april 2017.

Regeringen har tirsdag indstillet Thorkild Fogde, der hidtil har været Politidirektør i Københavns Politi, til ny direktør for Kriminalforsorgen.

Det oplyser Justitsministeriet i en pressemeddelse.

Som direktør for Kriminalforsorgen får Thorkild Fogde det øverste ansvar for landets fængsler og arresthuse og for Kriminalforsorgens arbejde med blandt andet at føre tilsyn med prøveløsladte og drive udrejsecentre for afviste asylansøgere.

Pape: Den rigtige til posten
Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) mener, at Thorkild Fogde med sin baggrund er den helt rigtige til at stå spidsen for Kriminalforsorgen.  

”Det er kriminalforsorgen, der overtager stafetten, når politiet har fanget forbryderne. En velfungerende kriminalforsorg er derfor afgørende for et velfungerende retssamfund og for borgernes retsfølelse,” siger Søren Pape Poulsen og fortsætter:

”Med Thorkild Fogde får kriminalforsorgen en dynamisk direktør med solid erfaring fra politiet og den helt rigtige mand til at håndtere de sikkerhedsmæssige udfordringer, som desværre er blevet en realitet i landets fængsler.”

Moderne og effektiv straffuldbyrdelse
51-årige Thorkild Fogde er uddannet cand.jur. fra Aarhus Universitet. Han kom til Københavns Politi i 2013 og har inden da blandt andet været politidirektør i Nordsjællands Politi, chef for Politiområdet i Rigspolitiet og afdelingschef i Justitsministeriet.

Han glæder sig til nu at være med til at præge Kriminalforsorgens udvikling:

”Jeg vil gøre mit for at bidrage til, at kriminalforsorgen kan levere en moderne og effektiv straffuldbyrdelse, hvor de ansatte kan gå trygt og sikkert på arbejde, og hvor fasthed og konsekvens i straffuldbyrdelsen går hånd i hånd med en velfungerende indsats for at hjælpe dømte ud af kriminalitet,” siger han i pressemeddelelsen.

Thorkild Fogde tiltræder stillingen 1. april 2017 og afløser Johan Reimann, der stoppede i Kriminalforsorgen ved årsskiftet, da hans ansættelse udløb.

Forrige artikel 3F-manøvre bifaldes bredt: Genialt at sætte Thulesen og Frederiksen sammen 3F-manøvre bifaldes bredt: Genialt at sætte Thulesen og Frederiksen sammen Næste artikel Ole Birk Olesen indkalder til hastemøde om PostNord Ole Birk Olesen indkalder til hastemøde om PostNord
Internt notat var Støjbergs vigtigste forsvarsvåben 

Internt notat var Støjbergs vigtigste forsvarsvåben 

INSTRUKSKOMMISSION: Tidligere udlændingeminister Inger Støjberg parerede søndag en stor del af de kritiske spørgsmål om en ulovlig instruks fra 2016 med et godkendt ministernotat, der åbnede for individuel sagsbehandling af unge asylsøgende par.