Politiet dropper sigtelsen mod Arnfeldt

SKATTESAG: Anklagemyndigheden dropper sigtelsen mod den tidligere spindoktor Peter Arnfeldt for at have lækket fortrolige skatteoplysninger om daværende statsministerkandidat Helle Thorning-Schmidt (S) og hendes mand, Stephen Kinnock, i 2011. 

Anklagemyndigheden har besluttet at opgive sigtelsen mod den daværende skatteminister Troels Lund Poulsens (V) særlige rådgiver, Peter Arnfeldt, for at have lækket fortrolige oplysninger om Helle Thorning-Schmidt og Stephen Kinnocks skatteforhold til medierne.

Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Statsadvokaten i København har tiltrådt en indstilling fra Københavns Politi om, at påtalen opgives, fordi det ikke kan forventes, at Peter Arnfeldt vil blive fundet skyldig i lovovertrædelsen.

"Peter Arnfeldt er hermed renset for anklagen mod ham. Tilbage står, at der er sket en forbrydelse, og at det desværre ikke er lykkedes at opklare den," siger politidirektør Thorkild Fogde, Københavns Politi, i pressmeddelelsen.

Politiet står dermed uden mistænkte i sagen om lækagen af de fortrolige oplysninger.

"Borgere i Danmark skal kunne have tillid til, at deres personoplysninger opbevares fortroligt. Det gælder ikke mindst fortrolige oplysninger om deres skatteforhold – og det gælder, uanset om man er politiker, kendt person eller helt almindelig dansker. Det er derfor rigtig ærgerligt, at vi i dag må konstatere, at det på trods af omfattende undersøgelser ikke har været muligt at finde frem til, hvem der har brudt den fortrolighed," siger Thorkild Fogde.

Sagen har været efterforsket af Københavns Politi efter anmeldelser indgivet af Skatteministeriet i 2011.

Forrige artikel Her er regeringens gymnasieudspil Her er regeringens gymnasieudspil Næste artikel 2. december: Kirsten Brosbøl 2. december: Kirsten Brosbøl