Politifolk vil have rigspolitichef fyret: Pape erklærer "fuld tillid"

POLITI: Politiet mangler ressourcer til at løse bandekonflikten, men det vil rigspolitichefen ikke erkende. Sådan lyder det fra tillidsmand i Københavns Politi, der vil have rigspolitichefen fyret. Pape har "fuld tillid" til politichefen. 

Rigspolitichefen vil ikke erkende, at politiet mangler ressourcer til at løse bandekonflikten. Og derfor skal han fyres.

Det siger tillidsmand i Københavns Politis største afdeling, Torben Ryttergaard, ifølge Berlingske

"Jeg og mine kolleger håber, at vi snart ser en anden i spidsen for dansk politi, da tilliden til, at vores øverste chef fortæller det reelle billede af situationen, ganske enkelt ikke er til stede længere," siger Torben Ryttergaard, enhedstillidsmand i Operativ Special Afdelingen i Københavns Politi, til Berlingske. 

Kritikken falder, efter at rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg til TV 2 søndag fortalte, at politiet har tilstrækkeligt med ressourcer til at løse den højspændte bandekonflikt:

"Vi har hver gang, der har været noget lignende, været i stand til at få det stoppet, og vi har også styr nok på denne situation til, at vi får det igen," sagde han til TV 2. 

Pape har "fuld tillid" 
I Justitsministeriet har politiets kritik ikke fået Søren Pape Poulsen (K) til at miste tilliden til rigspolitichefen. I stedet kalder han kritikken for faktuelt forkert:

"Jeg har fuld tillid til rigspolitichefen. Det billede, der i disse dage bliver tegnet af, at rigspolitichefen ikke skulle have fortalt om de vanskelige tider, som dansk politi går igennem, er faktuelt forkert og misvisende," skriver justitsminister Søren Pape Poulsen til DR Nyheder.

De vanskellige tider skyldes blandt andet de senere års øgede fokus på bander, terrorsikring og økonomisk kriminalitet. Det betyder, at politiets ressourcer har svært ved at slå til, mener Torben Ryttergaard:

"Vi kan løse alle typer opgaver, bare ikke på samme tid – der er noget, vi ikke får løst, når vi rykker rundt på mine kolleger. Vi er hans medarbejdere, men han lytter ikke til medarbejderne," siger Torben Ryttergaard om sin øverste chef til Berlingske. 

Københavns Politi har ifølge tal fra Rigspolitiet 2.404 ansatte politibetjente – 14 flere end i 2007. 

 

 

Forrige artikel Fængselsforbund om DF-forslag: Absurd symbolpolitik Fængselsforbund om DF-forslag: Absurd symbolpolitik Næste artikel Officielt: USA meddeler farvel til FN-klimaaftale Officielt: USA meddeler farvel til FN-klimaaftale
Konsulentbesparelser dræner puljer til socialt udsatte

Konsulentbesparelser dræner puljer til socialt udsatte

PENGEJAGT: Beskæftigelsesministeriet skal spare 52 millioner på konsulenter, og vil hente en del af pengene i satspuljebevillinger til socialt udsatte. "Kreativiteten er voldsomt stor," lyder kritikken fra blå blok.