Politiken får ny politisk redaktør

JOB-NYT: Jesper Thobo-Carlsen er færdig som politisk redaktør på Politiken. Han erstattes af Anders Bæksgaard.

Fra på mandag hedder Politikens politiske redaktør ikke længere Jesper Thobo-Carlsen, men Anders Bæksgaard.

Det skriver Politiken.

Politikens ansvarshavende chefredaktør Christian Jensen glæder sig over avisens nye 28-årige redaktør for Christiansborg-redaktionen.

”Med Anders Bæksgaard i spidsen for Politikens Christiansborg-redaktion ser vi frem til at udvikle den politiske journalistik med et klart digitalt afsæt og et undersøgende blik for, hvordan den politiske magt i tiltagende grad flyttes fra folkevalgte til embedsværket i ministerierne,” siger Christian Jensen.

Jesper Thobo-Carlsen kom til Politiken i februar 2015, og han er overrasket over beslutningen om, at han ikke længere skal være politisk redaktør, skriver han på Facebook.

”Jeg har fået at vide, at jeg ikke længere skal være politisk redaktør på Politiken. Det er en for mig særdeles overraskende beslutning. Det er også trist. Jeg kommer til at savne det superdygtige og dejlige hold på Christiansborg,” skriver han.

Han fortæller samtidig, at han er blevet tilbudt en anden stilling på avisen, som han nu overvejer.

Politiken præsenterede torsdag en stor spareplan, hvor der skal spares 25 millioner kroner, og cirka 25 redaktionelle stillinger ser ud til at blive skåret. I modsætning til Jesper Thobo-Carlsen bliver Anders Bæksgaard ikke redaktionschef. Dette sker ifølge Politiken som en konsekvens af spareplanen, hvor både organisation og ledelse skal slankes.

Ifølge Chrisian Jensen har Thobo-Carlsen i sin tid på avisen leveret analyse med stor indsigt i både dansk og international politik.

”Han har samtidig været en dygtig leder af vores Christiansborg-redaktion, og det skylder vi ham en stor tak for,” siger Christian Jensen.

Anders Bæksgaard tiltræder sin nye stilling på mandag.

Forrige artikel Løkke vil styrke den nationale sikkerhed Løkke vil styrke den nationale sikkerhed Næste artikel OECD giver dansk ulandsbistand til erhvervslivet en løftet pegefinger OECD giver dansk ulandsbistand til erhvervslivet en løftet pegefinger