Om  
Troels Behrendt Jørgensen

Politiken snupper Informations digitale chef

Informations digitale medredaktør, Troels Behrendt Jørgensen, følger efter sin tidligere chef Christian Jensen og rykker til Politiken. Her skal han være ny digital direktør i stedet for Frederik Wiedemann.

Line Jenvall

Først forlod chefredaktør Christian Jensen sin stilling på Information til fordel for stillingen hos Politiken. Nu laver avisens digitale medredaktør det samme nummer.

Troels Behrendt Jørgensen starter som ny digital direktør på Politiken 1. oktober. Det skriver avisen selv.

"Det var været en stor glæde at være med til at udvikle Information digitalt. Stillingen som digital direktør på Politiken er både personligt og professionelt en af de største og mest inspirerende udfordringer, jeg kan forestille mig. Jeg glæder mig til at være med til at forløse Politikens digitale potentiale," siger den nye direktør. 

Han har kun arbejdet på Information det seneste års tid, men med Christians Jensens afgang var det ham, der overtog roret som konstitueret chefredaktør på avisen. Inden han kom til Information, var han omkring både DR, Berlingske og Kristeligt Dagblad, hvor han har stået for den digitale udvikling i stillinger som henholdsvis nyheds- og redaktionschef og onlineredaktionschef. Han er uddannet fra journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, og nu skal han med base hos Politiken fokusere på udviklingen af et datagenereret og digitaliseret workflow, som kan understøtte det digitale abonnementssalg og støtte op om en artikelproduktion, der i endnu højere grad skal tænkes og udarbejdes digitalt fra begyndelsen.

Og Troels Behrendt Jørgensen er den rette mand til tjansen, lyder det fra Politikens stadig nye chefredaktør, der indtil for få uger siden selv har arbejdet sammen med ham på Information:

"Jeg glæder mig til samarbejdet med Troels, der over en periode på snart 20 år har vist, at han formår at skabe forudsætningerne for en digital transformation, hvad angår både journalistisk indhold som abonnementsmodeller," siger Christian Jensen ifølge avisen.

Troels Behrendt Jørgensen tager over efter Frederik Wiedemann, som har været ansat på Politiken i knap to år, og de seneste 15 måneder har haft titel af digital direktør.

"Min stilling skal ændre funktion fremover, så det er naturligt at finde en anden profil til jobbet. Det har været spændende at være med til at forandre vores digitale setup og forretning, og jeg glæder mig til lanceringen af flere af vores igangværende projekter. I det hele taget glæder jeg mig til at følge den fortsatte forandring og forbedring af Politiken i de kommende år," lyder det fra den afgående direktør. Han har sidste arbejdsdag 8. juli.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Troels Behrendt Jørgensen

Digital direktør, Politiken, fhv. medredaktør, Information, fhv. onlinechef, Kristeligt Dagblad
journalist (DJH 1997)

0:000:00