Om  
Magnus Barsøe
Christian Jensen
Jeppe Kofod

Fortid på Rådhuspladsen — debatredaktør siger op efter annoncering af politisk kandidatur

Magnus Barsøe er fortid som debatredaktør på Politiken. Det sker som konsekvens af hans ønske om at blive kandidat for Socialdemokratiet til europaparlamentsvalget. 

Fortid på Rådhuspladsen. Politikens debatredaktør Magnus Barsøe har valgt at opsige sin stilling for at fokusere på sit socialdemokratiske kandidatur til Europa-Parlamentet. 
Fortid på Rådhuspladsen. Politikens debatredaktør Magnus Barsøe har valgt at opsige sin stilling for at fokusere på sit socialdemokratiske kandidatur til Europa-Parlamentet. Foto: Philip Hoepner/APPR/Ritzau Scanpix
Sebastian Vidkjær Stone

Politikens debatredaktion på Rådhuspladsen er blevet reduceret med en enkelt mand.

Debatredaktør Magnus Barsøe har nemlig opsagt sin stilling for at hellige sig sine bestræbelser på at blive socialdemokratisk kandidat til europarlamentsvalget. 

Det skriver han på Twitter

13. april kunne Altinget afsløre, at Magnus Barsøe ønskede at blive kandidat til Europa-Parlamentet for Socialdemokratiet.

Siden afsløringen har der været spekulationer om Barsøes fremtid på Rådhuspladsen, men nu er de spekulationer lagt på køl.

"Jeg har efter megen overvejelse besluttet at sige op på Politiken. Det er svært at være journalist og kandidat for et parti samtidig, og derfor valgte jeg at sige op torsdag," skriver han på Twitter. 

"Uforenligt at være debatredaktør og politisk kandidat for et parti"

I kølvandet på annonceringen af Barsøes kandidatur blev Politikens ansvarshavende chefredaktør Christian Jensen foreholdt spørgsmålet, om Magnus Barsøe kunne fortsætte sit hverv som debatredaktør på avisen. 

Til det svarede han, at "det er uforeneligt at varetage hvervet som debatredaktør, samtidig med at man stiller op for et politisk parti". 

På nuværende tidspunkt er den afgående debatredaktørs kandidatur til europaparlamentsvalget endnu ikke en realitet. Først til socialdemokratiets årsmøde til efteråret besluttes nemlig den endelige liste over kandidater til Europa-Parlamentet. 

Hård konkurrence

Han ligger i hård konkurrence om tre af de kandidaturer, som Socialdemokratiet i Region Hovedstaden skal vælge endeligt at indstille til årsmødet.

Magnus Barsøe befinder sig i et kandidatfelt bestående af Jakob Thiemann, Mathias Kring Nieburh, Fatima Hachem Ladefoged og tidligere udenrigsminister og socialdemokratisk spidskandidat til Europa-Parlamentsvalget i 2019, Jeppe Kofod. 

Beslutningen om hovedstadens socialdemokratier indstilling af kandidater træffes på et repræsentantskabsmøde i partiet 14. maj. 

Magnus Barsøe, der i øjeblikket er på skriveorlov i forbindelse med en kommende bog, har aldrig tidligere været kandidat for et politisk parti ved et valg. Han har dog en fortid i Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU) samt studenterorganisationen Frit Forum. 

Fatima Hachem Ladefoged er 24. april blevet tilføjet til artiklen som socialdemokratisk kandidat. 

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Magnus Barsøe

Fhv. kandidat til Europa-Parlamentet (S), debatredaktør, Politiken
cand.merc. (2009, CBS), master i journalistik (2014, City University of London)

Christian Jensen

Ansv. chefredaktør, Politiken
journalist (DJH 1999)

Jeppe Kofod

Selvstændig rådgiver i Kofod Global, fhv. udenrigsminister, MF og MEP (S)
BA.scient.soc. (Roskilde Uni. 2004), MA i public administration (Harvard 2007)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024