Politikere i København vil se nærmere på kritiseret specialinstitution

Socialborgmesteren, SF og Enhedslisten i København reagerer nu på den seneste tids kritik af Specialinstitutionen Skodsborg. 

Skodsborg skal være et godt og trygt sted for de unge og en arbejdsplads med et højt professionelt niveau, påpeger nuværende socialborgmester Mia Nygaard (R).
Skodsborg skal være et godt og trygt sted for de unge og en arbejdsplads med et højt professionelt niveau, påpeger nuværende socialborgmester Mia Nygaard (R). Foto: Katja Holm/Altinget
Andreas Wind Søren Dahl Mads Mose Vikkelsø

Der er brug for at diskutere forholdene på Specialinstitutionen Skodsborg.

Det mener SF og Enhedslisten fra Københavns Borgerrepræsentation, efter at det er kommet frem, at Socialtilsynet har givet en løftet pegefinger og skærpet tilsynet med institutionen.

Annika Smith fra SF vil tage sagen op i Socialudvalget i Københavns Kommune, der ejer stedet.

"Det giver absolut anledning til refleksion og behov for en drøftelse og opfølgning i Socialudvalget," skriver hun i en sms til Altinget og fortsætter:

"Det er stærkt problematisk, hvis de unge på stedet udsættes for verbale og fysiske overgreb af ansatte, som de ellers bør kunne have fuld tillid til, og som er ansat til at hjælpe dem og få dem i trivsel. Det må ikke ske igen.”

Altinget har desuden afsløret, hvordan Specialinstitutionen Skodsborg i en årrække har fået kritik for en række forhold af flere myndigheder, som minder om dem, som institutionen for nylig fik kritik af Socialtilsynet for.  

Eksempelvis har stedet været præget af forkert brug af magtanvendelser, forråelse i personalet og senest en række eksempler på verbale ydmygelser af de unge på stedet.

"Jeg vil også gerne se nærmere på sagen, så stedet kan komme videre," skriver Charlotte Lund, der er medlem af Socialudvalget for Enhedslisten.