Politisk redaktør bliver vagthund i DR

NAVNE: Radio 24syvs politiske redaktør, Jesper Termansen, bliver ny lytter- og seerredaktør i DR.

Jesper Termansen skifter 1. november Radio24syv ud med DR, når han starter som ny lytter- og seerredaktør. 
Jesper Termansen skifter 1. november Radio24syv ud med DR, når han starter som ny lytter- og seerredaktør.  Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR
Cecilie Gormsen

1. november får DR ny vagthund. 

Bestyrelsen i DR har udpeget politisk redaktør på Radio 24syv Jesper Termansen som ny lytter- og seerredaktør, skriver DR i en pressemeddelelse. 

"Bestyrelsen har udpeget Jesper Termansen i forvisningen om, at han personligt og fagligt er i besiddelse af netop de kvaliteter, der gør, at han kan løfte arven og sætte sit præg på dette arbejde i erkendelse af de store udfordringer, public service står overfor," siger DR's bestyrelsesformand Michael Christiansen.

Dermed bliver Jesper Termansen DR's nye vagthund, der ifølge Michael Christiansen er meget vigtig for sikringen af kvaliteten af DR's public service-forpligtelse. Jesper Termansen afløser Jacop Mollerup, som efter 11 år på posten selv har ønsket at forlade stillingen.

"Det er vigtigt at have en vagthund og vigtigt, at den er uafhængig, kritisk og faglig kompetent. Det har Jacob Mollerup til fulde levet op til,” siger DR's bestyrelsesformand Michael Christiansen.

Ny vagthund glæder sig
Lytternes og seernes redaktør følger blandt andet med i, hvad der bliver klaget over, og om der bliver lyttet til kritikken i DR. Jesper Termansen kommer til at arbejde uafhængigt af DR's daglige ledelse, og han bliver samtidig DR's ankeinstans i forhold til klager over brud på programetikken. Han kommer ligeledes til jævnligt at blande sig i debatten om DR. 

Og Jesper Termansen glæder sig til det nye job som vagthund:

"I en tid med hastige forandringer - både teknologisk og i brugernes medievaner, ser jeg det som en særdeles spændende udfordring at arbejde med at sikre DR's public service-forpligtelse samt etiske fordringer til sig selv," udtaler Jesper Termansen.

Jesper Termansen har tidligere blandt andet været på Berlingske, været politisk reporter på TV 2 og pressechef i Socialministeriet. 

E-mail Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jesper Termansen

Lytter- og seerredaktør, DR
studier i statskundskab 1982-1986, bifag i samfundsfag, journalist (DJH. 1990)