Politiskole i Vejle er først klar i 2020

FORSINKET: Planen er, at de første politielever skal begynde uddannelse i 2018, men den nye politiskole i Vejle kan ikke stå klar til planlagte tidspunkt, lyder det fra Bygningsstyrelsen.

Først om tre år kan den første undervisning af kommende politielever finde sted i den gamle sygeplejeskole, der skal huse den nye politiskole i Vejle. Det skriver Jyllands-Posten.

Meldingen kommer fra Bygningsstyrelsen, der er bygherre på projektet. Efter at have gennemgået det planlagte projekt, har de nu revideret tidsplanen. Og resultatet er altså, at skolen først vil stå klar i 2020.

Behov for midlertidig løsning
Under forhandlingerne om den nye politiskole i Vestdanmark var det afgørende for Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti, at politiskolen blev placeret i allerede eksisterende bygninger.

Årsagen var, at det dermed ville gå hurtigere med at optage elever, end tilfældet ville være, hvis skolen blev etableret i nybyggeri.

Ifølge Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Kofod Poulsen, giver forsinkelsen behov for en midlertidig løsning.

”Vi står fuldstændig fast på den politiske aftale om at uddanne politielever i Vestdanmark i løbet af 2018. Kan man ikke nå det i Vejle til 2018, så må vi finde et andet sted at lave midlertidig opstart,” siger Peter Kofod Poulsen til Jyllands-Posten.

Læs mere: Regeringen giver sig: Ny politiskole placeres i eksisterende bygninger og Regeringen er klar til at lægge ny politiskole uden for Herning

Forrige artikel Danske Regioner får ny næstformand Danske Regioner får ny næstformand Næste artikel Kommuner brugte milliarder mindre på velfærd end planlagt i 2016 Kommuner brugte milliarder mindre på velfærd end planlagt i 2016