Presbold fra DBU til regeringen: Afstandskrav skal fjernes, hvis I vil have 25.000 på stadion

En uklar aftaletekst skaber forvirring om, hvorvidt der kan komme 25.000 tilskuere til EM-kampe i Parken. Det kan kun lykkes, hvis afstandskrav fjernes, oplyser DBU.

Foto: Ritzau Scanpix
Rasmus Dahl Løppenthin

En uklar aftaletekst skaber i disse timer forvirring om politikernes ønske om at få op til 25.000 tilskuere i Parken.

"Der er givet et politisk signal om, at man ønsker at gå fra 15.900 til 25.000 tilskuere. Og det kræver, at man ophæver afstandskravet," siger DBU-direktør, Jakob Jensen.

I aftaleteksten, der blev vedtaget natten til torsdag d. 10. juni, fremgår det imidlertid, at afstandskravet først ophæves per 1. august.

Her fremgår det ydermere, at DBU skal undersøge, om der kan komme op til 25.000 mennesker på stadion. Men det er ikke uddybet i aftalen, om man dermed også fjerner afstandskravet i forbindelse med EM-kampene i København.

"Hvis ikke afstandskrav er fjernet, kan vi umuligt få 25.000 mennesker på stadion," siger Jakob Jensen.

Hvis ikke afstandskrav er fjernet, kan vi umuligt få 25.000 mennesker på stadion.

Jakob Jensen
Adm. direktør, DBU

Ingen bekræftelse fra myndigheder
Altinget har torsdag formiddag været i kontakt med Sundhedsstyrelsen, Kulturministeriet og Sundhedsministeriet. Men ingen har kunnet give et svar på, om afstandskravet er ophævet i forbindelse med EM-kampene i Parken. Heller ikke DBU har i skrivende stund fået en endelig bekræftelse fra myndighederne.

Ved er pressmøde torsdag middag kunne sundhedsminister Magnus Heunicke (S) heller ikke oplyse, om afstandskravet er fjernet.

"Det jeg kan ikke svare helt konkret på," sagde han.

Uanset hvad er det dog utænkeligt, at DBU kan nå at få 25.000 mennesker i Parken i forbindelse med kampen mod Finland lørdag.

"Det er ikke praktisk muligt med tanke på de restriktioner, vi i øvrigt er underlagt om, at eksempelvis alle skal registreres på de sæder, hvor de sidder," siger Jakob Jensen og fortsætter:

"Hvis man fra politisk side havde ønsket, der skulle komme flere til Finlandskampen, skulle man have truffet den beslutning noget før."

Overvejer at genudstede billetter
Selv hvis afstandskravet bliver ophævet, er der dog også usikkerhed om de kommende kampe mod Belgien og Rusland. I den nuværende plan er der 15.900 tilskuere i Parken, som er placeret på hvert andet sæde.

Og det skaber hovedbrud i DBU, der her til morgen er gået i dialog med UEFA om sagen.

"Hvis du har købt billet med din hustru, som sidder to sæder fra dig, er det ikke sikkert, man synes, det er så spændende, der kommer en fremmed mellem jer. Og de kan ikke bare bytte plads, fordi de er coronaregistreret på deres sæde. Så en mulighed er, at vi simpelthen skal genudstede alle billetter. Og det er bare for at give et billede af, hvad det er for en praktisk virkelighed, vi står i lige nu," siger Jakob Jensen.

Det er UEFA, som står for billetsalget. Men selv hvis de europæiske fodboldforbund nikker til at genudstede billeterne, tør Jakob Jensen ikke sætte tal på, hvor mange der vil være til kampene mod Belgien og Rusland.

"Det tør jeg simpelthen ikke sige noget om på nuværende tidspunkt," siger Jakob Jensen.

Artikel er 12.44 blevet opdateret med en kommentar fra sundhedsminister, Magnus Heunicke (S).

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jakob Jensen

Departementschef, Børne- og Undervisningsministeriet, fhv. adm. direktør, DBU
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 2001)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024