Vinderne af Årets Borgerinddragende Initiativ er fundet

Apopleksienheden, Neurologisk klinik, Neurocentret, Rigshospitalet er vinderne af Prisen for Årets Borgerinddragende Initiativ.

Jesper Ravnborg

Ved Danske Regioners generalforsamling onsdag 11. april 2019 blev vinderen af Årets Borgerinddragende Initiativ fundet. 

Og her var det Apopleksienheden, Neurologisk klinik, Neurocentret, Rigshospitalet, der løb med hæderen. 

Vinderne har skabt "Den involverende stuegang" (DIS), som er en nytænkende stuegangsform, hvor patient, pårørende og behandlingsteamet sidder om et bord i et uforstyrret lokale. Den vej involveres patienten og den pårørende i hele beslutningsprocessen.

Og det er en fortjent hæder, lyder det fra formanden i Danske Regioner, Stephanie Lose.

"Jeg er rigtig glad for, at jeg kan overrække prisen til Den Involverende Stuegang. Det er helt på sin plads, at det er DIS, der løber med æren, for initiativet sætter barren for patient- og pårørendeinddragelse rigtig højt. Det er til stor inspiration for alle os, der arbejder i sundhedsvæsenet," siger hun i en pressemeddelelse

Klinisk lektor ved neurocentret på Rigshospitalet Helle Klingenberg Iversen er glad for at modtage prisen for Årets Borgerinddragende Initiativ 2019, da netop inddragelsen af både pårørende og patienter i behandlingsforløbet er essentielt for nutidens og fremtidens sundhedsvæsen.

"DIS sikrer en direkte kommunikation, hvor alle har hørt de samme beslutninger og baggrunden for dem. Det giver sammenhæng og tryghed," siger hun i pressemeddelelsen. 

 

Vindernes projekt er blevet beskrevet som en stuegang, der er vendt på hovedet, som på innovativ grad sikrer inddragelse af patienter og pårørende. 

En lille præsentation af Den Involverende Stuegang, fremgår af en youtube-video, som Danske Regioner har sendt ud. 

 

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00