Publicistprisen til to erhvervsjournalister

PRIS: Med bogen "Andre folks penge" gjorde to fremtrædende danske erhvervsjournalister sig fortjent til Publicistprisen.
Niels Sandøe og Thomas Svaneborg modtager Publicistprisen.
Niels Sandøe og Thomas Svaneborg modtager Publicistprisen.Foto: Keld Navntoft/Scanpix
Redaktionen

De to journalister Niels Sandøe fra Jyllands-Posten og Thomas Svaneborg fra DR modtager Publicistprisen 2014 på 25.000 kr. for "deres grundige og dybt originale erhvervsjournalistik, der gang på gang har ført til vigtige kortlægninger og afsløringer – senest i bogen ‘Andre folks penge’ om årsagerne til den danske finanskrise."

"Sandøe og Svaneborg er blandt landets ypperste publicister, og de fortjener til fulde Publicistprisen. Juryen har lagt vægt på, at de i årevis har været et enestående makkerpar, der dækker både avis, bøger og tv. De har gang på gang – sammen og hver for sig – lavet  erhvervsjournalistik i en klasse helt for sig. Det er denne lange indsats, vi har villet belønne," sagde formanden for Den Danske Publicistklub, Jacob Mollerup, da han til aften motiverede prisen for godt 100 medlemmer, der var samlet hos People's Press i København.

Kulturminister Marianne Jelved (R) talte om dansk publicisme og sidste års prismodtager, Jørgen Ejbøl, holdt talen for de to vindere. Festen var ikke kun en fejring af prisvinderne, men også af den publicistiske tradition i Danmark. Kernesagen og omdrejningspunktet for klubbens virke:

"Det er så afgørende, at vi videreudvikler de bedste traditioner for ytringsfrihed og publicisme. Vi er ofte bekymrede for de seriøse medier, men der er fremgang og nye muligheder, hvis indholdet er enestående," siger Jacob Mollerup.

Niels Sandøe og Thomas Svaneborg var nomineret til Publicistprisen sammen med forfatter og journalist Tom Buk-Swienty og DR’s EU-korrespondent Ole Ryborg.

Den danske publicistklub blev stiftet i 1880 og gik i de første år under navnet ’Københavnske journalister’. Medlemmerne består af en bred skare af danske publicister.

Publicistprisen gik sidste år til tidligere chefredaktør Jørgen Ejbøl, og blandt de tidligere modtagere er Clement Kjersgaard, Jan Stage og Lise Nørgaard. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00