Om  
Puk Elgård

Puk Elgård trækker sig som forkvinde for Børnerådet

Puk Elgård stopper som forkvinde for Børnerådet efter blot fem måneder på posten. 

Puk Elgård stopper som forkvinde for Børnerådet, fordi betingelserne for jobbet og Børnerådet ikke slår til ifølge hende. 
Puk Elgård stopper som forkvinde for Børnerådet, fordi betingelserne for jobbet og Børnerådet ikke slår til ifølge hende. Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix
Carl Andersen

Puk Elgård stopper som forkvinde for Børnerådet efter at have siddet på posten siden juni. 

Det oplyser Børnerådet i en pressemeddelelse

Beslutningen om at stoppe har Puk Elgård taget, fordi hun mener, at de ressourcer, der står til rådighed for Børnerådet, er for sparsomme. 

Ifølge Puk Elgård burde forkvindeposten opnormeres til en fuldtidsstilling.

"Personligt kommer jeg for langt væk fra virkeligheden og mødet med børnene, når de få timer, jeg har til rådighed, også skal bruges til at holde møder med politikere og fagfolk, give interviews, deltage i konferencer, læse fagliglitteratur, følge den politiske debat og lede et råd på 8 medlemmer," siger Puk Elgård i pressemeddelsen.

Hun opfordrer derfor også en fremtidig regeringen til at prioritere Børnerådets arbejde højt. 

Selvom tiden ved Børnerådet er slut, har hun dog fået mod på, at arbejde videre med børneområdet, nu bare på en anden måde oplyser hun.

Børnerådet er et uafhængigt statsligt råd, der skal arbejde på at sikre børn og unges rettigheder i Danmark. Det er rådets opgave at være i dialog med børn og unge om de ting, der optager dem, at tale deres sag og sætte aktuelle spørgsmål om børn og unges liv til debat. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Puk Elgård

Journalist, forfatter, tv-vært, fhv. formand for Børnerådet (2022-22)
journalist









0:000:00