Quiz: Gæt, hvem der har bejlet til Inger Støjberg fra den borgerlige lejr

Torsdag lancerede Inger Støjberg sit nye parti Danmarksdemokraterne, efter hun i december blev dømt uværdig til Folketinget. Op til stiftelsen af hendes nye parti har flere borgerlige politikere ytret pæne ord om den tidligere Venstre-politiker, som nu går på fangst i vælgerhavet. Gæt hvem her.

Nye Borgerlige oprettede en hjemmeside i støtte til Inger Støjberg, da undersøgelsen om eksministerens rolle i adskillelsen af et ungt asylpar blev undersøgt af Instrukskommissionen.
Nye Borgerlige oprettede en hjemmeside i støtte til Inger Støjberg, da undersøgelsen om eksministerens rolle i adskillelsen af et ungt asylpar blev undersøgt af Instrukskommissionen.Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Marie Møller MunksgaardLaura Bejder Jensen

Langt om længe skete det.

Torsdag stillede Inger Støjberg sig nemlig frem og præsenterede sit nye parti Danmarksdemokraterne, der ifølge stifteren selv skal udfylde et hul i den borgerlige lejr.

Det nye parti efterlader det borgerlige Danmark endnu mere splittet, end det var i forvejen ifølge Altingets politiske kommentator, Erik Holstein.

Men selvom stemningen ikke nødvendigvis er helt god blandt de borgerlige lige nu, har der været mange pæne ord at finde om Inger Støjberg fra de blå partier over de sidste måneder.

Tag quizzen her, og gæt, hvilken borgerlig politiker der har talt varmt om Inger Støjberg i tiden op til dannelsen af Danmarksdemokraterne. 

Læs også

Dømt ved rigsretssag og uværdig til Folketinget

Inger Støjberg blev i december måned dømt ved den sjette rigsretssag i Danmarkshistorien, efter hun som udlændinge- og integrationsminister gav en ulovlig instruks om at tvangsadskille flere asylpar på landets asylcentre.

Kort efter fandt et flertal i Folketinget hende uværdig, og hun mistede herefter sit mandat. Men selvom flertallet talte for sig selv, var der nu politikere at finde på Christiansborg, som bakkede op om den dømte politiker.

Gæt, hvem der udtalte følgende citater i tiden omkring Inger Støjbergs rigsretssag her.

 

Kampen om Inger

Selv om Støjberg blev idømt 60 dages ubetinget fængsel i sin rigsretssag og røg ud af Folketinget, var det ikke lig med afslutningen på den politiske karriere.

For hurtigt stod en dør på klem hos flere partier, der ikke var helt afvisende overfor tanken om et nyt partimedlem i form af Inger Støjberg.

Gæt, hvem der stemplede ind i kampen om at få Inger Støjberg som medlem her. 

 

 

Ingers politiske fremtid

Med tiden blev det tydeligt, at sandsynligheden for at Inger Støjberg ville melde sig ind i et af de eksisterende borgerlige partier, var lille.

I stedet begyndte der at florere rygter om, at hun ville stifte sit eget parti. Og det fik journalister til at rette mikrofonen mod nogle af de borgerlige politikere, der i de seneste måneder har vaklet på deres politiske ståsted.

Gæt, hvem der har udtalt følgende om stiftelsen af et nyt parti af Inger Støjberg.

 
 
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Inger Støjberg

MF, partiformand (DD)
MBA (Aalborg Uni. 2013)

Pia Kjærsgaard

MF (DF), fhv. formand for Folketinget, fhv. partiformand, DF
kontor (Købmandsskolen København, 1965)

Kristian Thulesen Dahl

Adm. direktør, Port of Aalborg, fhv. MF (DF og løsgænger)
cand.merc.jur. (Aalborg Uni. 1995)

0:000:00