Qvortrup bliver politisk analytiker hos Ekstra Bladet

COMEBACK: Fremover skal den tidligere chefredaktør for Se & Hør Henrik Qvortrup være politisk analytiker for Ekstra Bladet. Allerede fra mandag kan han findes i avisens spalter og på Ekstra Bladet TV.

Se og Hør-skandalen kostede Henrik Qvortrup jobbet som politisk analytiker på TV 2, men nu gør han comeback i selv samme rolle hos Ekstra Bladet. Det fortæller Poul Madsen til TV 2.

"Henrik Qvortrup kommer til at blive vores tv-ansigt ad hoc, og det bliver en del den næste tid, hvor der sker meget politisk. Og så skal han skrive klummer hver mandag," siger Poul Madsen til TV 2.

Allerede nu på mandag kan Ekstra Bladets læsere se frem til at læse politiske analyser fra Qvortrups journalisthånd. Ekstra Bladet oplyser, at Henrik Qvortrup ikke bliver fastansat, men kommer til at optræde løbende i både avisens spalter og TV.

Fortid står ikke i vejen
Henrik Qvortrups rolle i Se og Hør-skandalen, hvor en medarbejder hos IBM og Nets solgte fortrolige kreditkortoplysninger om kendte og kongelige til Se og Hør, kostede ham en dom på et år og tre måneders fængsel.

Efterfølgende ville en række af de landsdækkende medier ikke have ham tilknyttet.

Han har dog blandt andet arbejdet på TV3 i programmet "Børnelokkerne" og Radio24syv som vært i det mediekritiske radioprogram "Q&A". 

Henrik Qvortrup har også fortsat sine politiske analyser i podcasten "Borgen Unplugged", som han laver i samarbejde med Thomas Qvortrup.

Han har derudover lavet det politiske program "Borgen Late Night" sammen med Lars Trier Mogensen.

"Jeg har lavet politisk journalistik, siden jeg blev uddannet, og jeg har aldrig været væk fra den politiske scene som sådan. Det er da rigtigt, at nogle af de store medier har været tilbageholdende med at engagere mig i det regi, men så kan man da heldigvis tage sagen i egen hånd," siger Henrik Qvortrup.

Henrik Qvortrups fortid står ikke i vejen for, at han kan levere politiske analyser til Ekstra Bladet, mener avisens chefredaktør.

"Henrik Qvortrups fortid er overstået. Han har udstået sin straf, og så er man en fri mand. Derfor kan han godt arbejde for Ekstra Bladet, og det skal han, fordi han sammen med Hans Engell er Danmarks bedste politiske analytiker og kommentator," siger Poul Madsen. 

Forrige artikel Ny rapport: Danmark er venneløs i EU Ny rapport: Danmark er venneløs i EU Næste artikel Interview med KD-formand Stig Grenov: En pæn mand  i en brutal tid på en svær mission Interview med KD-formand Stig Grenov: En pæn mand i en brutal tid på en svær mission