R og DF: Nedlæg politisk hjemmeværnsledelse

HJEMMEVÆRN: Både R og DF mener, at Ulrik Kragh, der er politisk chef for Hjemmeværnet, har håndteret tørklædesagen så dårligt, at han skal fyres.
Først var de så stolte.

Og så blev de pludselig flove.

Hjemmeværnet vendte i søndags på en tallerken i sagen om hjemmeværnskvinden Maria Mawlas muslimske hovedbeklædning. Nu skulle den af, hvis hun ville være en del af værnet.

Kovendingen skete på kraftig opfordring fra Dansk Folkeparti.

Men Hjemmeværnets håndtering af sagen har været så dårlig, at Dansk Folkeparti nu ønsker et opgør med den politisk udpegede leder i Hjemmeværnet, kommitteret Ulrik Kragh.

"Hvorfor skal vi bruge over en million kroner på løn og pensionsforpligtigelser til en politisk udpeget chef, når Hjemmeværnets militære ledelse ganske fint kan stå for dén opgave. Den seneste sag omkring muslimske tørklæder er jo blot et eksempel på, hvor uheldigt det er med en politiker udpeget til leder af Hjemmeværnet," lyder det i en pressemeddelelse fra Dansk Folkepartis Hans Kristian Skibby, der er medlem af forsvarsudvalget.

Han anser udpegelsen af Ulrik Kragh som tenderende kammerateri:

"Ulrik Kragh havde jo ingen forudsætninger for opgaven ud over, at han var daværende forsvarsordfører for Venstre på Christiansborg. Fra DF vil vi foreslå at stillingen nedlægges, eller i det mindste omlægges således, at der ikke vil være tale om en aktiv politiker som kommitteret for Hjemmeværnet", siger Hans Kristian Skibby.

De Radikale og Dansk Folkeparti plejer ikke at være politiske slyngveninder. Men også de radikale ser gerne en ændring af ledelsen i Hjemmeværnet.

"Hvis det, man vil, er at skabe gode relationer, der kan skabe grundlag for tilgang af nye medlemmer, kan den million, som Ulrik Kragh hæver hvert år, med sikkerhed anvendes meget bedre ved målrettede kampagner mod de grupper i samfundet, som er underrepræsenteret i Hjemmeværnet, f.eks. etniske minoriteter", siger den radikale integrationsordfører, Morten Østergaard til berlingske.dk.

Han ser gerne, at Ulrik Kragh er færdig som politisk chef i Hjemmeværnet.

"Han har i den grad forkludret sagen. Pludselig går han imod sin egen organisation, som har fremhævet Mawla som et eksempel, der kunne give grobund for, at man kunne få tilgang af nye medlemmer. Når man dertil lægger, at han skal have en million årligt for det, så mener jeg, at vi må have valuta for skillingerne. Og lige nu tyder det på, at han sådan set koster Hjemmeværnet flere medlemmer, end han skaffer - og det kan da ikke være valuta for pengene", siger Østergaard til berlingske.dk.
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Morten Østergaard

Klimarådgiver, cBrain, fhv. politisk leder (R), MF og minister
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 2006)

Ulrik Kragh

Direktør, UdviklingVejen, bestyrelsesformand, Vejen Kunstmuseum, næstformand, Horsens Gymnasium og HF, næstformand, Insero Horsens
MBA (Aarhus Universitet 2018), ingeniør (Horsens Teknikum 1994)

Hans Kristian Skibby

MF (DD)
shippingmand (DFDS Transport 1992)









0:000:00