Radikal profil i hårdt angreb på toneangivende natureksperter: ”To ekstreme politiske aktivister, der har forklædt sig som forskere”

Rasmus Ejrnæs og Morten D.D. Hansen bliver betegnet som "politiske aktivister" af Radikales fremtrædende medlem af Folketinget, Christian Friis Bach. Rasmus Ejrnæs afviser kritikken, som han betegner som ”den værste anklage, der findes for en forsker.”

Christian Friis Bach (R) langer hårdt ud efter Morten DD. Hansen og Rasmus Ejrnæs.
Christian Friis Bach (R) langer hårdt ud efter Morten DD. Hansen og Rasmus Ejrnæs. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Hjalte T. H. Kragesteen

Biologerne Rasmus Ejrnæs og Morten D.D. Hansen er ikke eksperter, men politiske aktivister.

Den kontroversielle melding kom fra Radikales Christian Friis Bach på en konference under sidste uges verdensmålsuge i Folketinget.

”Morten D.D. og Rasmus Ejrnæs er to ekstreme politiske aktivister, der har forklædt sig selv som forskere. Og som – undskyld jeg siger det – har gjort umådelig skade på hele debatten om biodiversitet og natunationalparker i Danmark med den ekstreme tilgang, de har,” sagde Christian Friis Bach. Se klippet med fra Verdensmålsugen her:

 

Meldingen kom som reaktion på, at biolog og seniorforsker ved Aarhus Universitet, museumsinspektør ved Naturhistorisk Museum Morten D.D. Hansen, seniorrådgiver ved WWF Thor Hjarsen, samt biodiversitetsrådets formand Signe Normand alle kritiserede 2030-panelets status på verdensmålene

Kritikken lyder, at den nye rapport tegner et skønmaleri af naturens tilstand, og rapporten blev af Morten D.D. Hansen og Rasmus Ejrnæs blandt andet betegnet som ”bullshit” og ”sjusket”. Ved konferencen langede Christian Friis Bach derfor ud efter de to biologer.

Siden har han dog været på Twitter for at undskylde, at han kaldte dem "ekstreme politiske aktivister". En undskyldning, som han gentog i et debatindlæg i Altinget mandag.

”Det var for hårdt, og det har jeg undskyldt for,” skriver han.