Radikal Ungdom får ny formand

NAVNE: Sigrid Friis er blevet valgt som ny landsformand for Radikal Ungdom. Hun afløser Victor Boysen, der selv har valgt ikke at genopstille.

Radikal Ungdom har valgt ny landsformand.

Det står klart efter weekendens landsmøde i Radikal Ungdom, hvor Sigrid Friis blev valgt som afløser til ungdomspartiets nuværende formand, Victor Boysen, der selv har valgt ikke at genopstille.

Det oplyser Sigrid Friis til Altinget.

Victor Boysen har stået i spidsen for Radikal Ungdom siden 2015, og det er en stafet, 22-årige Sigrid Friis nu glæder sig til at overtage. 

"Der er brug for, at Radikal Ungdom er en stærk socialliberal stemme i den offentlige debat, hvor grænsebomme, muslim-bashing og sort klimapolitik desværre er blevet hverdagskost," siger Sigrid Friis.

"Mediebilledet skal fyldes af ungradikale mærkesager, og fremover bliver det mine store armbevægelser, der skal sætte retningen. Med mig får man et storsmilende energibundt af en formand – jeg er vildt klar til at stå spidsen for den EU-liderlige og muslimelskende homoklub, som vi siger."

Stemmen for verdens flygtninge
Som ny formand vil Sigrid Friis især have fokus på at kæmpe for dem, der ellers ikke råber op for sig selv i offentligheden.

"Jeg vil gerne være stemmen for fremtidens generationer, for de fortjener at vokse op på en klode, hvor luften er ren, og markerne er grønne. De fortjener at vokse op i et samfund med muligheder, der blandt andet sikres gennem uddannelse. Og de muligheder skal gælde for Morten såvel som for Mohammed, der er på flugt fra krigen i Syrien. For når andre lukker øjnene, så vil jeg være stemmen for verdens flygtninge," siger Sigrid Friis.

Den første store opgave bliver dog ifølge den nyvalgte formand det kommende kommunalvalg, hvor det afgørende er at få mange flere unge til at stemme.

Institutionernes forankring i samfundet
Når Sigrid Friis derudover skal kigge fremad, er hendes største bekymring, at institutioner som EU, FN og de danske domstole mister deres folkelige opbakning. Derfor vil Sigrid Friis også gerne være hende, der kæmper for institutionernes forankring i samfundet, selvom det måske – som hun selv udtrykker det – ikke lyder så sexet.

"EU giver os åbenhed og økonomiske gevinster. FN arbejder for, at ingen skal frygte bomberegn, men kan leve trygt. Domstolene betyder retssikkerhed, at alle er lige for loven, og at man er uskyldig, til det modsatte er bevist," siger Sigrid Friis og fortsætter:

"Men i dag ser vi desværre i højere grad, at EU forbindes med bøvl og bureaukrati. Vi ser en regering, der er ligeglad med internationale konventioner og vender det blinde øje til verdenssituationen. Og min retsfølelse krænkes af de sociale mediers konstante udstilling af individer, som var det en offentlig gabestok i middelalderen," siger hun.

Radikal Ungdom valgte på landsmødet også to nye næstformænd. Alexander Bjørn Jensen blev valgt som politisk næstformand, mens Freja Fokdal er ny organisatorisk næstformand. Både Sigrid Friis og de to næstformænd overtager posterne med øjeblikkelig virkning.

Forrige artikel Bendt Bendtsen forlader politik Bendt Bendtsen forlader politik Næste artikel Grønne organisationer: Esben Lunde har kylet os ud af biopanel Grønne organisationer: Esben Lunde har kylet os ud af biopanel