Radikale begynder at hente vælgere over midten

VÆLGERVANDRINGER: Det er ikke længere kun Socialdemokratiet, der henter stemmer fra de blå partier til rød blok. Nu mister Venstre og Liberal Alliance også vælgere til Radikale ifølge ny analyse.

Som noget nyt er Radikale også begyndt at hente blå vælgere over til rød blok. Før var det kun Socialdemokratiet, der bidrog til at øge rød bloks føring. 

Det viser en ny analyse af vælgervandringer, som professor Kasper Møller Hansen fra Københavns Universitet har lavet for Altinget.

”Tidligere har Radikale taget stemmer fra Socialdemokratiet, der har tabt nogle værdipolitisk venstreorienterede vælgere til partiet. Men nu er Radikale også selv begyndt at trække over midten, og det er nyt,” siger han.

Ifølge analysen har Radikale siden folketingsvalget fået 12.612 vælgere fra Venstre, mens der kun er 4.204, der er gået fra Radikale til Venstre. Derudover henter Radikale 8.408 stemmer fra Liberal Alliance.

Kasper Møller Hansen mener, at vandringen fra Venstre og Liberal Alliance til Radikale kan forklares med enkeltsager som for eksempel burkaforbuddet og diskussionen om krav om håndtryk ved statsborgerskabsceremonier.

”Her kan være nogle af Venstre og Konservatives vælgere, der synes, at partierne er gået for langt. Og det er de vælgere, som Radikale synes at lykkes med at fange,” siger han.

Læs hele artiklen og hele analysen af vælgervandringer på Altinget: christiansborg (kræver abonnement). Få gratis prøveabonnement her.

 

 

Forrige artikel Grønland åbner repræsentation i Island Grønland åbner repræsentation i Island Næste artikel Politikerne tøver – men danskerne vil have gjort op med sommertiden Politikerne tøver – men danskerne vil have gjort op med sommertiden