Kalundborgs borgmester, Martin Damm (V), bliver ny formand for KL med støtte fra Radikale. (Foto: privat)

Radikale peger på Martin Damm som KL-formand

2. december 2013 kl. 21:54
KV13: Venstres borgmester i Kalundborg, Martin Damm, står til at blive ny formand for KL efter Erik Nielsen (S).
| Flere

Efter intense forhandlinger valgte De Radikale i går at pege på en venstre-mand som ny formand for KL. Da Radikale sidder på det afgørende mandat i den 17 mand store bestyrelse, har de dermed sikret Venstre den centrale post.

Venstres chefforhandler, Herningborgmester Lars Krarup, der indtil for nyligt selv stod som partiets favorit til posten, er rigtig glad for, at de radikale vælger at pege på Martin Damm.

"Det tager vi som en tillidserklæring. Venstre vil sætte yderligere strøm til en modernisering af både KL og den offentlige sektor i en tid, hvor det ikke flyder med mælk og honning i kommunerne. Vi skal i fremtiden fortsætte med at lave brede læsninger, men i Venstre er vi gode til at arbejde for det decentrale kommunestyre", siger han til Politiken.

Socialdemokraterne og Venstre har hver to sæder i det fem mand store KL-formandsskab.

R får plads i alle udvalg
De radikales chefforhandler, Anna Mee Allerslev, mener, Martin Damm er bedst egnet til at sikre det kommunale selvstyre og løse kommunernes kommende udfordringer, siger hun.

"Vi er meget enige i de løsninger, der skal på bordet. Kommunernes kernevelfærd er under et kolossalt pres, og der er vi nødt til at have en stærk interesseorganisation til at støtte kommunerne," siger Anna Mee Allerslev til Politiken.

Ifølge Politikens oplysninger vil de radikale fremover både få plads i formandskabet, og i samtlige øvrige udvalg under KL. Det er første gang nogensinde.

Det nye formandskab konstituerer sig først officielt på KL's delegeretmøde til foråret.

 
Altinget | Kommunal

MODTAG ET DAGLIGT NYHEDSBREV FRA ALTINGET.DK