Om  
Poul Arne Bødker
Kim Mandix

Radikale vælger ny landsformand

Poul Arne Bødker er ny landsformand for Radikale. Han har været konstitueret på posten, siden Mikkel Irminger Sarbo trak sig i januar.

Poul Arne Bødker har tidligere været en del af hovedbestyrelsen hos Skole og Forældre og DGI. Søndag blev han valgt som ny landsformand for Radikale.
Poul Arne Bødker har tidligere været en del af hovedbestyrelsen hos Skole og Forældre og DGI. Søndag blev han valgt som ny landsformand for Radikale.Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Simon Engell Kjøller

På et ekstraordinært landsmøde søndag 17. marts har Radikale valgt Poul Arne Bødker som ny landsformand for partiet.

Det skriver Ritzau ifølge DR.

Læs også

I januar trak Mikkel Irminger Sarbo og Kathrine Olldag sig som henholdsvis landsformand og landsnæstformand for Radikale. Det skete efter anklager om overtrædelse af partiets samværspolitik og beskyldninger om chikane mod Mikkel Sarbo. Han valgte at tage orlov fra posten som formand, mens partiets eget voldgiftsnævn tog stilling til sagen. Men 27. januar valgte han at stoppe på posten.

"Vi må konkludere, at vi som ledelse ikke har den nødvendige opbakning til at levere den fremdrift for partiet, som vi gik til valg på," lød det fra Mikkel Irminger Sarbo og Kathrine Olldag.

Den nyvalgte formand Poul Arne Bødker er kasserer hos Radikale i Slagelsekredsen, arbejder hos softwarevirksomheden Formpipe og har tidligere været salgschef hos KMD. Han har desuden været en del af hovedbestyrelsen hos organisationen Skole og Forældre og DGI.

Kim Mandix blev på landsmødet søndag valgt som ny næstformand.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Poul Arne Bødker

Landsformand, Radikale, bid-manager i Formpipe
cand.scient.oecon. (Aarhus Uni. 1988)

Kim Mandix

Næstformand, Radikale, seniorprojektleder, Danmarks Miljøportal
M.Sc., kemi (DTU 1988), ph.d. (DTU 1991)

0:000:00