Ræson satser stort på Folkemødet: Der er et kæmpe uopfyldt potentiale

FOLKEMØDE: Ræsons grundlægger og udgiver, Clement Kjersgaard, efterlyser arrangementer på Folkemødet, der har en dagsorden, der ikke bliver sat af Christiansborg-eliten. Derfor opruster Ræson sin tilstedeværelse på Folkemødet.

Foto: Torkil Adsersen/ Ritzau Scanpix
Emma Qvirin Holst

Medierne og politikerne forsømmer det store potentiale, som Folkemødet har.

Sådan lyder ordene fra Ræsons grundlægger og udgiver, Clement Kjersgaard.

”Der er et kæmpe potentiale på Folkemødet, der ikke bliver samlet op. Jeg har lidt på fornemmelsen, hvis jeg skal være en smule grov, at der er ret mange aktører fra København – både politikere, lobbyister og journalister – som siger: okay, hvad skal vi på Folkemødet, hvad gjorde vi sidste år, og hvad gør de andre?” siger han til Altinget og tilføjer:

”Og så ender de med at lave en eller anden version af det, de går og laver til daglig.”

Det vil Ræson forsøge at gøre op med. Mediet har derfor lejet sig ind i Missionshuset i Allinge og vil være vært for en lang række arrangementer under Folkemødet.

Ifølge Clement Kjersgaard vil arrangementerne adskille sig fra størstedelen af Folkemødets øvrige program, fordi Ræson vil tage udgangspunkt i emner, som det mener er vigtige for demokratiet frem for at lade sig styre af en agenda, der er sat af politikerne på Christiansborg.

”I virkeligheden er meget af dækningen af Folkemødet nogle politiske signaler og historier, som også kunne være kørt i august, december og marts,” siger Clement Kjersgaard.

Kommer igen i 2019
Ræson er hovedarrangør i Missionshuset, men mediet bliver ikke alene om arrangementerne. Det har nemlig teamet op med Institut for Statskundskab på Københavns Universitet og forlaget Gyldendal, der også vil stå for arrangementer i løbet af Folkemødet.

Der er endnu ikke offentliggjort et program, men Clement Kjersgaard løfter sløret for nogle af formaterne. Der vil være både foredrag og paneldebatter i løbet af dagen, og torsdag og lørdag aften vil der også være en art af late-night-arrangementer, der har et mere uformelt format end en normal paneldebat.

Ræsons tilstedeværelse på Folkemødet kan gå hen og blive en permanent affære. Mediet har nemlig allerede lejet Missionshuset igen i 2019.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Clement Kjersgaard

Studievært, DR, udgiver, RÆSON og Æra, CBK Medier, leder, Vidensfestival, foredragsholder og ordstyrer
Student, United World College of Hong Kong (1994), BA i filosofi, politik og økonomi (Oxford Uni. 1997), ba.scient.pol. (Københavns Uni. 2002),

0:000:00