Rane Willerslev er ny direktør for Nationalmuseet

JOB: Kulturminister Mette Bock (LA) har udpeget professor Rane Willerslev som ny direktør for Nationalmuseet.

Foto: Nationalmuseet

Efter ni år som direktør for Nationalmuseet bliver Per Kristian Madsen nu skiftet ud. I direktørstolen sætter den 45-årige professor Rane Willerslev sig i stedet. Det oplyser Kulturministeriet i en pressemeddelelse. 

Rane Willerslev er uddannet cand.mag. i social antropologi fra Aarhus Universitet og har desuden en ph.d. fra University of Cambridge og en mastergrad i visual antropologi fra University of Manchester. Han har tidligere været chef for etnografiske samlinger på Moesgaard Museum fra 2008 til 2011 og direktør for Kulturhistorisk Museum på Universitetet i Oslo fra 2011 til 2013. I øjeblikket er han professor i social antropologi ved Aarhus Universitet, men den stilling siger han altså farvel til 1. juli.

"Nationalmuseet er hele Danmarks førende kulturhistoriske museum. Det skal det blive ved med at være. Mit mål er at udbygge museets faglige tyngde og frigive dets kreative energi, så det bliver et udfordrende, vildt og engagerende sted for de besøgende. Ved at sprænge faglige rammer inden for forskning, bevaring og formidling skal museet afdække nye historiske mysterier, udforske menneskets kulturelle mangfoldighed og udfordre etablerede sandheder," siger Rane Willerslev i pressemeddelelsen.

Kulturminister Mette Bock (LA) er meget tilfreds med valget af den nye direktør.

”Rane Willerslev vil med sin store energi og idérigdom være i stand til at føre museet ind i en ny, nødvendig udvikling, hvor hans solide faglighed og analytiske sans på relevant vis kan tilføre museets forskning, bevaring og formidling et samtidigt og moderne tilsnit. Willerslev vil desuden som et kendt og anerkendt ansigt have gode forudsætninger for at kunne tiltrække fondsmidler og dermed ny forskning til museet," siger ministeren i pressemeddelelsen.

Blandt danskerne er Rane Willerslev nok især kendt som aktiv debattør og foredragsholder og som forfatter til en lang række bøger og artikler.

Rane Willerslev har desuden tvillingebror, der også er et kendt ansigt herhjemme, nemlig dna-forskeren Eske Willerslev. De kan i øjeblikket begge opleves som forskere i DR's serie Historien om Danmark.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Rane Willerslev

Direktør, Nationalmuseet
cand.mag. i antropologi (Aarhus Uni.), MA i visuel antropologi (University of Manchester), ph.d. (Cambridge Uni.)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024