Rasmus Nordqvist bliver naturordfører for SF

ORDFØRER: Rasmus Nordqvist er SF's nye ordfører for natur og landbrug. Han vil blandt andet arbejde for indførelsen af en biodiversitetslov.

Efter godt tre måneder som medlem af SF kan Rasmus Nordqvist føje to nye områder til sin samling af ordførerskaber: Natur og landbrug.

Det bekræfter han over for Altinget.

Rasmus Nordqvist ser frem til at beskæftige sig med et område, der ifølge ham befinder sig i en stor krise.

"Natur og landbruget er for mig en fuldstændig afgørende dagsorden. Vi står med to store kriser – klimakrisen og biodiversitetskrisen – og det glæder jeg mig til at kæmpe for at gøre noget ved," siger Rasmus Nordqvist.

Det handler om at skabe plads
Et af naturens største problemer er, at arter uddør i en alarmerende hastighed, siger den nye naturordfører. Og ifølge ham er løsningen simpel: Naturen har brug for mere plads.

"Det er meget simpelt, når det kommer til natur. Det handler om at skabe plads, og det er også det, vi er optagede af i SF – hvordan vi skaber mere plads til den vilde natur," siger Rasmus Nordqvist.

Han vil ikke løfte sløret for, om SF har konkrete krav til finansloven på naturområdet, men han siger, at SF vil fortsætte kampen for en biodiversitetslov i stil med klimaloven.

"SF har nogle gamle forslag, som vi kommer til at arbejde for igen. Blandt andet hele snakken om en biodiversitetslov. Ligesom vi har lavet en klimalov, der sætter rammerne for det arbejde, der skal ske for klimaet år for år, så skal vi også have lavet en rammesætning i forhold til biodiversiteten," siger Rasmus Nordqvist.

Turen fra Alternativet til SF
Hidtil har Rasmus Nordqvist været ordfører for grønt iværksætteri, fiskeri, international udvikling og nordisk samarbejde. Han overtager ordførerskabet for natur og landbrug fra Anne Valentina Berthelsen.

I februar 2020 stillede Rasmus Nordvist op som ny politisk leder for Alternativet, men han tabte kampen til Josephine Fock. Herefter trak han sig som politisk ordfører for partiet, og måneden efter, i marts 2020, meldte han sig ud af Alternativet sammen med blandt andet Uffe Elbæk.

Rasmus Nordqvist har været medlem af SF siden maj.

Forrige artikel Se V-pressemødet: En strammere udlændingepolitik og en stærkere statsrevisor Se V-pressemødet: En strammere udlændingepolitik og en stærkere statsrevisor Næste artikel Derfor vil Ursula von der Leyen beskytte den europæiske levevis Derfor vil Ursula von der Leyen beskytte den europæiske levevis